Comunicat sobre els fets de la nit de la vaga general el 18-O a Girona

COMUNICAT SOBRE ELS FETS DE LA NIT DE LA VAGA GENERAL DEL 18-O A GIRONA

Ahir, a Girona, en el marc de la Vaga General del 18-O, es va convocar una concentració antifeixista a les sis de la tarda a Correus. L’objectiu era evitar que els feixistes campessin per la nostra ciutat, ja que havien fet una convocatòria a les vuit del vespre.

La plaça de Correus estava totalment ocupada, amb una victòria extraordinària de l’antifeixisme. Mentrestant, els feixistes s’anaven reunint davant la Subdelegació del Govern Espanyol, protegits per la policia nacional i mossos, campant impunement per Girona per arribar-hi.

En un moment de les convocatòries, la policia nacional decideix deixar anar el grup de feixistes de la subdelegació del govern espanyol, aproximadament unes 50 persones. Simultàniament, la policia espanyola es desplaça fins a la zona on hi ha els antifeixistes concentrats, mentre el grup d’extrema dreta es dispersa en grups.

La policia nacional, en arribar a la concentració antifeixista que es concentrava tranquil·lament, accelera a tot gas amb la furgoneta i comença a disparar indiscriminadament i sense avisar. Fins i tot els mossos de paisà es quedaren sorpreses i van demanar a la policia nacional que es retiressin, sense cap resposta. I més enllà, encara: la BRIMO no va trigar a començar a exercir la seva violència per ajudar la policia nacional.

Tot això va desembocar en una dissolució de la concentració antifeixista a causa de la càrrega policial i, per tant, una dispersió de la gent, mentre grups de nazis, alguns a peu i altres amb cotxes, començaven a fer ràtzies.

Per tot això, Endavant (OSAN) Nord Oriental, volem denunciar que tot el que va passar a Girona ahir va ser TERRORISME D’ESTAT. Va ser premeditat, ja que la policia nacional, amb el posterior suport dels mossos, va executar la tasca de dispersar els antifeixistes i, així, l’extrema dreta va poder anar a la cacera d’aquests, sembrant el caos i la por. Estava tot pactat.

D’altra banda, això no és un fet aïllat, sinó que està passant actualment arreu de les 4 capitals del Principat: hi ha constància d’agressions d’aquests tipus de forma sistemàtica, i la immensa majoria queden impunes. Aquesta actuació de la policia nacional espanyola, en especial de la UIP, no és cap novetat als Països Catalans. La seva conducta d’ahir als carrers de Girona, Tarragona, Barcelona, València, Lleida, etc. és una prova més d’això. La UIP sempre ha actuat de la mateixa manera, allà on ha tingut jurisdicció: violència desfermada i impune contra la dissidència política, periodistes i veïnes, que registren les seves accions repressives i arbitràries.
La policia nacional espanyola, però, compta amb col·laboradores: feixistes que protegeixen i a qui consenten i, també en el cas del Principat, un cos policial autonòmic que actua amb ells i com ells, els mossos d’esquadra i, en especial, la seva BRIMO. Aquest cos policial autonòmic, lluny de protegir el poble, s’alinea i treballa amb qui ataca el poble, la policia nacional espanyola i grupuscles feixistes com els que corrien ahir pels carrers de Girona. El cas flagrant més recent és quan dijous a la nit van deixar que un grup de feixistes recorregués 3 quilòmetres per Barcelona amb armes i amenaces, fins que van agredir brutalment un jove.

Per tant, qui són els violents? Ho són els cossos policials, portin la bandera que portin; ho són els feixistes que agredeixen impunement i brutal, i ho és el sistema en què sobrevivim i del qual tant feixistes com policia en formen part i defensen violentament. N’estem fartes que es criminalitzin les mobilitzacions populars d’autodefensa i de resistència. Els violents són ells, i es demostra cada dia amb tota aquesta violència exercida per l’estat, vinguda tant pels mossos d’esquadra del «nostre govern» com per la policia nacional, però també per les cronificacions d’atur, precarietat i inestabilitat laboral, i la negació del dret a l’autodeterminació, autèntiques causes i origen de tot plegat.

#BuchDimissió #terrorismedestat #alertaultra #SpainIsAFfascistState

Girona, 19 d’octubre de 2019

Compartir: