Un 25 d’abril perquè avancem sense renúncies des dels carrers

L’esquerra independentista tornem a fer el bloc més nombrós per a la diada

La manifestació per a la Diada del 25 d’abril d’enguany ha vingut marcada per la coincidència amb les eleccions generals espanyoles i autonòmiques valencianes, d’una banda, i un avançament en la data de la seua commemoració, de l’altra. Tot plegat, però, no ha impedit que l’esquerra independentista eixira als carrers de València sense renúncies i amb una aposta clara per al País Valencià i els Països Catalans.

Així, vam denunciar que cap projecte polític que haja intentat una transformació de les estructures del règim del 78 no ha reeixit amb èxit. Només avançant tindrem futur. Fer un dic de contenció per frenar la ultradreta no serveix. La lluita contra el feixisme no pot ser només reactiva, a la defensiva i institucional: ha de ser sobretot ofensiva, activa i als carrers. Construïm un present digne per a les classes populars.

L’única manera de no retrocedir és avançar. Avançar vol dir treballar per la territorialitat completa de la nostra nació i perquè la classe treballadora tinguem tots els drets reconeguts reals i efectius, vinguem d’on vinguem, dins d’una societat feminista. La vida digna no passa per l’autonomisme ni per unes institucions que no són ni seran nostres. Les millores que necessitem vindran d’un present de lluita als carrers i allà on la classe treballadora podem actuar superant limitacions legals per recuperar drets.

És de mínims aplicar mesures contra l’emergència social que patim la classe treballadora i les classes populars. I ho hem de fer construint sobiranies i recuperant drets. Cal que assumim que l’estat espanyol és irreformable: només exercint l’autodeterminació als Països Catalans podrem construir un futur digne per a les classes populars. El capitalisme és incompatible amb la satisfacció de les necessitats de la gran majoria de la població. Autonomisme és precarietat. No hi ha res a gestionar en la misèria que ens ofereix aquest sistema. La recentralització és una amenaça cada cop més real: només avançant tenim futur.

Durant la manifestació, també vam tenir un record per a les preses i exiliades polítiques, com la nostra companya Anna, i pel company Guillem Agulló, assassinat ara fa 26 anys. L’acte polític final es va iniciar amb el parlament de Plataforma de Solidaritat amb el Kurdistan, que va donar pas a la lectura del manifest de l’esquerra independentista. L’acte es va cloure amb la Muixeranga i els punys alçats de les assistents a la manifestació.

Els actes de l’esquerra independentista amb motiu de la Diada del País Valencià no s’acaben ací. El mateix dijous 25 d’abril, farem sengles actes polítics a Vila-real i Xàtiva. Per un present i un futur dignes, avancem sense renúncies, perquè avançar és l’única manera de no retrocedir: independència, socialisme, feminisme, Països Catalans!

Compartir: