Les mobilitzacions del 1r de maig per a una vida digna

Milers de treballadores omplen els carrers dels Països Catalans per a unes condicions de vida dignes

La jornada del Primer de maig de 2019 als Països Catalans ha posat de manifest que cal combatre unes condicions laborals i de vida que han empitjorat de manera estructural. Sense l’excusa de la crisi, les pèssimes condicions en què treballem s’han quedat clavades: malvivim en la precarietat crònica. Som els treballadors i les treballadores qui paguem les retallades i els beneficis de les empreses.

I, entre la classe treballadora, som les dones qui ens enduem la pitjor part: des d’una escletxa salarial que ens fa cobrar fins a un 26% menys que els homes arreu dels Països Catalans, fins a una segregació laboral per gèneres, passant per pitjors condicions laborals, assetjaments sexuals, o la càrrega de les tasques de cura que l’estat deixa de proveir. El capitalisme i el patriarcat s’alien contra les dones treballadores en una combinació fatídica per a les nostres vides.

Endavant vam plantejar aquest Primer de maig com un altaveu per fer visible la necessitat de posar damunt la taula un programa de mínims per a una vida digna. Així, el 30 d’abril, en una quinzena de localitats dels Països Catalans, vam repartir 30.000 diaris amb mesures per a una vida digna per a tothom. Entenem que la consecució d’aquestes mesures sols serà possible mitjançant l’organització de totes les treballadores i aturades, als carrers i als llocs de feina.

L’Esquerra Independentista vam organitzar i participar en nombroses mobilitzacions arreu del país: recordant el centenari de la vaga victoriosa de la Canadenca i les lliçons que n’hem d’aprendre, plantant cara al feixisme arreu i fent una crida a les treballadores del món perquè ens unim, ja que tenim clar que, arreu del món, contra el capitalisme i el feixisme, compartim el mateix enemic i la mateixa lluita.

Compartir: