La construcció de sobiranies, eix central de la Diada de Mallorca

El passat 30 de desembre, més de 5.000 persones es van manifestar per celebrar la Diada de Mallorca. Enguany, el 31-D és celebració oficial per segon cop consecutiu.

El bloc més nombrós de la manifestació va ser el del Bloc d’Unitat Popular, l’espai on participem l’Esquerra Independentista de Mallorca i dels Països Catalans. Fet i fet, l’Esquerra Independentista hem celebrat i reivindicat sempre la Diada del 31-D, no només quan no era oficial, sinó també quan se celebrava el mateix dia 31 de desembre.

Enguany, l’Esquerra Independentista ens hi vam manifestar sota el lema «Des de Mallorca, avançam cap a la ruptura i l’autodeterminació. Unitat Popular per a la plena independència dels Països Catalans», perquè sabem que la millora del nostre dia a dia només pot materialitzar-se si hi ha una ruptura amb l’estat actual de les coses.

En aquest sentit, la Diada ha servit per posar damunt la taula els següents fets:

  • Els canvis governamentals no són suficients per a millorar les condicions de vida de la classe treballadora mallorquina.
  • La defensa del territori i la llengua són eixos claus per a protegir la sobirania a l’illa.
  • El feminisme de classe ha d’ocupar el carril central de la lluita popular per a recuperar drets.
  • Cal plantar cara a la reacció de l’estat, una reacció en clau recentralitzadora i de realçament del feixisme, tant institucional com de carrer.
  • La lluita antifeixista és més necessària que mai per a defensar-nos i respondre a totes les agressions, com les patides recentment.

Davant dels carrerons sense sortida de l’autonomisme, l’Esquerra Independentista contraposam un projecte capaç de generar un futur de dignitat per a Mallorca: situam l’autodeterminació i un projecte socialista i feminista que posi la vida al centre. Amb el conjunt de les lluites, construïm un programa d’Unitat Popular que ens permeti exercir l’autodeterminació.

Des de Mallorca, avançam cap a la ruptura i l’autodeterminació!

Compartir: