Que la terra et sigui lleu, company Pasqual

El passat diumenge 13 de gener de 2019 ens ha deixat el company Pasqual Cabedo Ferriols. Company de lluites des de feia més de 30 anys i antic militant de l’organització, des d’Endavant (OSAN) volem compartir el condol amb la seva família, amistats i companyes de vida i de lluita.

Avui, dimecres 16 de gener, podrem dir-li adéu al tanatori de Vila-real a partir de les 3 de la vesprada fins a les 6, que serà incinerat.

Ens fem ressò del breu repàs militant que li dediquen a L’Accent:

Nascut a Vila-real i instal·lat des de feia anys a la Ribera Baixa, on exercia de professor, la seua vida fou un exemple de generositat, de compromís i de lluita. El 1988 va ser fundador a la comarca de la Plana, amb altres companys i companyes, de l’organització de joves Maulets. Estant a Vila-real, també va col·laborar amb la casa okupa.

Posteriorment va passar a militar a Catalunya Lliure i, després d’un xicotet parèntesi, es va incorporar a Endavant-OSAN, on va impulsar la l’assemblea a la Plana, a la qual va dedicar moltes il·lusions i moltes hores. Bon coneixedor de la història de l’independentisme, va voler que el seu exemple servira per acabar amb la divisió del moviment, que fou sempre una de les seues preocupacions. De la seua implicació i del seu compromís, també en donaren fe els companys independentistes de l’Horta i de la Ribera per a qui sempre estava disposat a posar l’espatlla i a aportar propostes i idees.”

Com deia Berolt Brecht, «L’art no és un mirall per reflectir la realitat, sinó un martell per donar-li forma». Que la terra et sigui lleu, company.

Compartir: