No ens han tret la mordassa i ara ens volen posar les manilles

Comunicat de la Taula de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans

No ens han tret la mordassa i ara ens volen posar les manilles

La reforma del Codi Penal, pactada i defensada a ultrança per ERC, PSOE i Podemos, ens exposa a una major duresa repressiva de l’Estat. Ha estat acordada per al benefici d’uns pocs i en contra de la immensa majoria de la població. Les lluites populars actives arreu dels Països Catalans són l’objectiu no declarat d’aquesta reforma. Les classes populars de la nostra nació, cridades a participar d’aquestes lluites, percrebran més encara l’alè de la repressió amb el missatge clar: no protestis, no exerceixis els teus drets, resigna’t i calla.

Quan encara reclamem que compleixin les seves promeses de reformar o derogar la Llei Mordassa, ens arriba aquesta clatellada. Ens volien fer creure que no disposaven de majories suficients a les cambres espanyoles però ara ja els cau la careta. No hi ha pressa per disminuir la pressió repressiva, la coacció constant contra l’exercici dels drets cívics i polítics de manifestació i de llibertat d’expressió. Al contrari. El que hi ha és pressa per salvar uns pressupostos, un relat d’unicorns sobre la taula de diàleg i algunes carreres de polítics processats pel referèndum del 1r d’octubre, la majoria d’ells, per cert, ja indultats.

L’Esquerra Independentista, que juntament amb les lluites populars, sortim al carrer per omplir els nostres barris, viles i ciutats de lluita, per defensar i guanyar els nostres drets socials i nacionals, observa amb alarma com els partits, que s’autoqualifiquen d’esquerres, se sumen a l’espiral punitivista de les contrarefomes impulsades els anys precedents pel Partit Popular.

Ens fem ressò de les crítiques aportades per nombroses veus del món del dret, especialment per les advocades d’Alerta Solidària, que millor que ningú coneixen la translació pràctica del text penal en relació amb els delcites associats a la protesta, en concret els delictes de desordres públics. Més subjectivitat amb l’ús de termes imprecisos per encabir més accions en el tipus penal i, alhora, una més alta forquilla penològica, per resumir el que s’amaga rere una reforma que pretèn, finalment, incidir negativament en l’exercici del dret fonamental de reunió, de manifestació i de lliure expressió.

L’Esquerra Independentista, compromesa amb els moviments populars, fem una crida a la nostra militància, i a la població dels Països Catalans en general, per rebutjar aquesta reforma del delicte de desordres públics. És necessari que participem activament en la denúncia d’aquesta darrera adequació del marc legal repressiu i que assenyalem els culpables que ens volen fer passar gat per llebre, tenien raó quan deien que l’Estat era reformable: però per anar enrere!

Més drets, més lluita! Més lluita, més drets!

SORTIM AL CARRER!!!

Compartir: