L’Esquerra Independentista reparteix més de 20000 tríptics sobre els ERO i ERTO

Durant la setmana passada, l’Esquerra Independentista ha repartit més de 20000 tríptics sobre la situació dels ERO i ERTO arreu dels Països Catalans.

Actualment, les empreses que han executat milers d’acomiadaments mitjançant els ERO i ERTO continuen augmentant els seus beneficis milionaris, a costa de la classe treballadora, són les empreses que estan gaudint dels fons europeus, gràcies a l’opacitat en els processos d’adjudicació de les subvencions i a la manca de control democràtic dels diners públics que s’estan injectant a les grans empreses de l’IBEX (Santander, BBVA, CaixaBank o la FORD).

Els que més guanyen continuen guanyant cada vegada més, i utilitzen el mecanisme dels ERTO, solucionat amb les arques de l’Estat, mentre deixen a milers de treballadores al carrer. Mentre CaixaBank té uns beneficis l’any 2021 de 1.381 milions d’euros, la contrapartida és l’acomiadament d’ 11.000 treballadores, així com el grup Renault amb uns beneficis de 50 milions d’euros han acomiadat a 3000 treballadores durant el 2020.

És una fal·làcia que els ERTO permetin una flexibilització de l’organització de l’empresa, simplement traslladen la càrrega econòmica mitjançant el Servei Estatal Públic d’Ocupació pel pagament de les prestacions de desocupació, que es financen per les quotes de la Seguretat Social que surten de les nòmines de les mateixes treballadores. La realitat és que, sota la figura dels ERTO, l’Estat ha fet un rescat d’una gran part de les empreses, i gràcies a l’aprovació de l’última reforma laboral aquesta serà una fórmula que es repeteixi de manera constant.

Certament, la pujada en els índexs de desocupació demostren que els ERTO són ineficaços per mantenir llocs de treball, però resulten molt útils perquè les grans empreses, per exemple del sector automobilístic o bancari, puguin nodrir-se gràcies als fons públics i a la degradació dels drets laborals.

Per això, des de l’Esquerra Independentista lluitem per unes condicions laborals dignes: amb la reducció de la jornada laboral, l’augment del salari, la supressió de la bretxa de gènere, la prohibició dels acomiadaments a empreses amb beneficis i el reconeixement del règim laboral per les treballadores de la llar!

Ni ERTO ni ERO, repartim els treballs i la riquesa!

Enllaç per descarregar el tríptic.

Compartir: