L’Esquerra Independentista denunciem empreses responsables de l’empobriment de les dones treballadores

L’Esquerra Independentista assenyala amb una acció reivindicativa diverses empreses responsables de l’empobriment de les dones treballadores

L’Esquerra Independentista hem dut a terme aquesta matinada diverses accions de denúncia d’empreses i multinacionals que perpetuen la violència estructural contra les dones treballadores i contribueixen a feminitzar la pobresa. L’acció l’hem feta en el marc de la Vaga General Feminista del 8 de març.

Per aquest motiu, diverses militants de les organitzacions que en formem part hem encartellat comerços amb imatges reivindicatives per assenyalar els responsables que, sotmesos als interessos del capital, es beneficien del treball invisibilitzat de les dones de la classe treballadora i provoquen que tinguem unes pitjors condicions materials de vida per tal de garantir la pervivència del sistema capitalista: salaris més baixos, discriminació i precarització laboral, agressions, acomiadaments improcedents, escletxa salarial, jornades reduïdes, manca de conciliació de les feines reproductives amb les feines productives, etc.

Les dones som les que hem patit i seguim patint la cara més dura de la crisi capitalista, i és per això que cal posar al centre de la denúncia i de l’acció política la nostra millora de les condicions materials de vida, indispensables per a poder viure una vida digna. Cal que es reverteixin immediatament les situacions de doble explotació i opressió que patim les dones de la classe treballadora, i convertir la Vaga General Feminista del 8 de març en una jornada històrica de lluita.

8 de març de 2019 | Que les dones treballadores tinguem una vida digna és de mínims!

8 de març de 2019 | Vaga General Feminista

Compartir: