Feminisme és lluitar. Seguim organitzades!

Manifest de l’Esquerra Independentista amb motiu del 8 de març, diada internacional de les dones treballadores

Feminisme és lluitar. Seguim organitzades!

Des de les organitzacions de l’Esquerra Independentista fem una crida a seguir mobilitzades i organitzades en aquesta nova vaga general al Principat i al País Valencià i jornada de lluita a la resta del país.

Després d’anys de lluites i avenços feministes als Països Catalans seguim pensant que sobren els motius per tornar a omplir els carrers i buidar els llocs de treball aquest 8M. Ens sobren els motius per seguir exercint les nostres eines per avançar en la conquesta de drets i fer sentir la nostra veu. Perquè la lluita per acabar amb un sistema capitalista i patriarcal que provoca pobresa, desigualtat, violències i desil·lusió no és una qüestió d’un dia o d’un any, és una necessitat permanent amb la qual adquirim el compromís de construir un futur esperançador i més lliure.

Ens trobem en un context de crisi estructural del capitalisme que té una afectació particularment forta en les dones treballadores del nostre país. Creixement de la pobresa, sistemàticament feminitzada. Creixement de les posicions reaccionàries a escala global, que pretenen atemptar contra els nostres drets i que emparen el masclisme i la LGTB-fòbia, de la militarització de les fronteres i el desplegament d’un racisme institucional que afecta especialment a les dones migrants i racialitzades. Polítiques d’austeritat i privatitzacions que impliquen una sobrecàrrega major de qui ja de per si sosté el pes de la reproducció de la vida. Tot i que les dones han passat a ser més del 50% de la població assalariada aquestes continuen patint pitjors salaris, més jornades partides, més temporalitat, etc.

És moment de què activem al màxim les lluites socials, laborals i estudiantils, amb el camí que obren les vagues en sanitat i educació o l’oposició a diversos macroprojectes, que ens permetin obrir un nou escenari de resposta massiva i contundent que constitueixi una alternativa per a les classes populars. Aquest 8M és una oportunitat per continuar en aquest camí, en què el feminisme ha estat un far en l’última dècada, en una jornada de lluita que torni a ser un èxit en tots els sentits.

És important que aquesta jornada no es quedi aquí, que seguim construint espais de contrapoder i alternatives, que seguim organitzades en el dia a dia, en les nostres comunitats i els nostres moviments, perquè és possible i necessari que guanyem amb més organització, més lluita, i més feminisme.

Compartir: