Treballadores dels Països Catalans, unim-nos! [8M Programa de lluita]

Aquest 8 de març, la classe treballadora dels Països Catalans estem cridades a la vaga general.

Cada cop costa més omplir la nevera, pagar el lloguer o la hipoteca, la llum i el gas. Els sous i les pensions fa dècades que estan estancats, i els preus no han parat de pujar. La classe treballadora ens empobrim mentre els de dalt s’omplen les butxaques. I les dones ens emportem la pitjor part, assumint les feines més precaritzades, carregant amb les tasques de cures que es deixen de cobrir per la desinversió en serveis públics, etc. En paral·lel, augmenta també la violència masclista i els feminicidis, sense que el govern hi posi remei.

I no és una cosa puntual. Si cada cop vivim en una societat més injusta i desigual, no és per una guerra o una crisi: és el funcionament normal d’un sistema econòmic consagrat a la lògica del màxim benefici.

Hem de dir prou, ens hem de plantar per canviar les coses, i per això cridem a la vaga general. Aquesta jornada serà encapçalada per les dones treballadores, perquè la nostra lluita assenyala el camí per la defensa dels drets de tota la classe treballadora.

Sabem que unes millores reals de les nostres condicions de vida no vindran de les reformes i dels pactes. Cal que tinguem la força per transformar nosaltres mateixes la realitat i prendre allò que necessitem per tenir vides dignes. De la nostra unió naixerà l’alternativa, i cal que la comencem a dibuixar des d’ara mateix.

Presentem el programa de lluita per a aquest 8 de març. Un programa per unir les treballadores dels Països Catalans amb l’objectiu de canviar-ho tot:

 1. Salaris i pensions adequats al cost de la vida (1593,60 €/mes per 32 h). Suprimir la bretxa salarial de gènere i derogar les reformes laborals.
  Treballem menys, treballem totes!
 2. Nacionalitzar les empreses de subministraments: llum, aigua i gas públics i a preus socials. Controlar els preus d’elements bàsics. Caminem cap a l’economia planificada.
  Prou d’especular amb les necessitats bàsiques!
 3. Expropiar els pisos buits i les propietats de grans tenidors i fons voltors. Garantir un habitatge segur a totes les dones que pateixen violències masclistes.
  L’habitatge ha de ser un dret i no un negoci!
 4. Pla de xoc contra la violència masclista i LGTBIfòbica. Avortament lliure, gratuït i segur. Garantir els drets sexuals i reproductius de totes les persones.
  Contra la violència i la reacció masclista, autodefensa feminista!
 5. Per una salut i educació 100% públiques, laiques i amb perspectiva feminista.
  Fora les empreses de les escoles i centres de salut!
 6. Regularitzar totes les persones migrades i refugiades, tancar els CIEs i derogar la llei d’estrangeria.
  Papers i drets per a tothom!
 7. Derogar la llei mordassa i la reforma de desordres públics del Codi Penal. Prou abusos, infiltracions i seguiments policials, prou de criminalitzar el moviment popular.
  Aturem tota forma de repressió!
 8. Congelar la despesa militar, aturar l’enviament d’armes a Ucraïna i sortir de l’OTAN.
  Els impostos per millorar la vida, no per generar mort!
 9. Aturar els macroprojectes que destrueixen el territori i precaritzen les condicions de vida de les treballadores.
  Qui estima la terra, no la destrueix!
 10. Exercici de l’autodeterminació dels Països Catalans i sortida de la UE.
  Independència per canviar-ho tot!
Compartir: