Bon Casal nou i pròsperes lluites!

Butlletí andreuenc n. 12 (2a època) – Gener 2023

Bon Casal nou i pròsperes lluites!

Qui dia passa, any empeny. I qui construeix espai, construeix projecte! A Sant Andreu de Palomar, aquest 2023, estem d’enhorabona perquè, després de picar molta pedra, el Casal Independentista El Noi Baliarda obre les portes de manera regular! Per fi, la nova ubicació del c. Malats, 65 pren més força que mai i enguany hi podrem passar per a conèixer l’espai, implicar-nos al projecte i teixir més Esquerra Independentista arrelada al poble.

I això ho farem sense oblidar les activitats regulars que ja s’hi duien a terme o les noves amb les quals en Baliarda ens vol fer participar. I totes amb un gran èxit! Parlem, per exemple, del retorn de la secció excursionista, que a mitjans de mes va fer una caminadeta d’Horta fins a Vallvidrera: un dia esplèndid! O parlem, també, de l’espatarrant primera calçotada que en Baliarda ens va servir a la Sagrera a finals de mes: vam fer curt de tiquets!

I entremig, les activitats del dia a dia que omplen de vida la seu de l’Esquerra Independentista: el SEPC hi va fer una presentació de la campanya per la llengua mentre que la CUP va parlar del model de ciutat i la marca Barcelona. Ah, i segueixen, clar, les classes de català. I tu, encara no n’ets sòcia?

Si el casal ens serveix per a arrelar i teixir poble, l’internacionalisme ens serveix per a teixir i enfortir llaços entre pobles. Per això, aquest mes de gener vam recordar les 3 companyes kurdes assassinades a París ara fa 10 anys. Jin, Jiyan, Azadi!

Per elles i amb elles cridem Dona, Vida, Llibertat. Per elles i per a totes nosaltres, comencem a treballar cap a la vaga general: per trencar l’aïllament social, per recobrar l’esperança i guanyar el futur. Ho fem al crit d’#UnimNos i ho fem amb un feminisme per canviar-ho tot: per això, ens comencem a organitzar als comitès de vaga del 8M. I ho fem tot celebrant que la COS, el sindicat de classe de l’Esquerrra Independentista, hi convoca vaga general!

Vam començar a escalfar-hi motors a finals de mes, amb les vagues de sanitat i educació. Nosaltres ho tenim clar: #UnimNos per una sanitat i educació pública! Lluita, organització i conflicte són l’únic camí cap al socialisme, l’únic camí cap a la millora de les condicions de vida de la classe treballadora dels Països Catalans. A finals de gener vam sortir als carrers pels serveis públics i drets de les treballadores; dia a dia, lluitem contra l’ofensiva capitalista, preparem un nou cicle de lluita!

I sabem, però, que on hi ha lluita, hi ha repressió. Com per exemple, en el moviment per l’habitatge, amb el qual vam sortir al carrer a denunciar l’escalada repressiva que està patint. I això anirà a més: l’Estat afina les seves eines i mecanismes per a perseguir-nos com més va més. Per això, vam denunciar la reforma del codi penal, aprova també per ERC.

Que l’Estat utilitza tots els instruments legals i il·legals contra la dissidència política ho demostra, un cop més, el que va destapar la Directa: un agent de la policia espanyola s’infiltrà durant tres anys en l’activisme de Sant Andreu mitjançant la construcció de relacions sexeafectives. Tot el nostre suport i escalf a les companyes de La Cinètika i tots els moviments socials del poble!

Cal dir-ho clar: l’Estat és qui ha fomentat i encobert aquestes violacions. L’Estat és un perpetuador més de la violència masclista i misògina que enguany ja suma dues dones assassinades més a ca nostra. Som al 2023 i, un any més, els feminicidis continuen sent una insofrible xacra als Països Catalans.

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Gener 2023. Assemblea local d’Endavant (OSAN) Sant Andreu

santandreu@endavant.org | www.twitter.com/endavantstap | http://www.endavant.org

Compartir: