Detingut un militant d’Endavant per participar a la vaga del 8N

El 21 de gener de 2019, el nostre company Martí ha estat detingut pels mossos d’esquadra de paisà per no comparèixer a declarar davant del jutjat de Martorell, on va ser citat com a investigat qpel tall de l’autovia A2 a l’altura d’Abrera del 8 de novembre del 2017, dia de vaga general. Ha estat detingut, per tant, per una activitat totalment normal i legal, un dret fonamental establert en l’ordenament jurídic espanyol i internacional.

El cas d’en Martí és un dels centenars de casos repressius del darrer any. La gran operació repressiva desencadenada per l’estat espanyol contra els drets nacionals i socials del nostre país no apunta només a líders polítics i socials, com hi ha cert interès a fer creure, sinó que és un escarment contra la gent del carrer, contra el poble organitzat. Sense detencions ni actuacions policials, el degoteig constant de citacions i multes queda invisibilitzat a ulls de molta gent: la repressió aconsegueix el seu efecte sense cap cost per a la imatge de l’estat.

La decisió d’en Martí (i de tantes altres lluitadores que han pres aquest camí abans) de no anar a declarar és una acció valenta que obliga a fer visible la repressió de l’estat i, alhora, genera solidaritat i ens ajuda a elaborar una resposta col·lectiva.

La desobediència no és només un acte personal, sinó també un acte col·lectiu, i és, a més, l’eina que tenim per lluitar contra lleis i persecucions judicials injustes vers la mobilització popular i el procés cap a la independència.

Així mateix, volem tornar a alertar que la identificació del nostre company no es va produir in situ i que, per tant, podria respondre a altres canals judicials.

No oblidem tampoc que la situació repressiva que patim ens ve servida gràcies al paper hipòcrita i còmplice del conseller Buch (i de tot el «govern efectiu» que el sosté), al capdavant del Departament d’Interior i màxim responsable polític dels mossos d’esquadra.

Endavant (OSAN) volem enviar un missatge alt i clar: ni la criminalització dels mossos d’esquadra, clars col·laboracionistes de la repressió de l’estat ocupant, ni la persecució judicial, no aturaran la nostra determinació de defensar uns Països Catalans socialistes, feministes i independents. Per aquest motiu, no pensem col·laborar amb la suposada justícia de l’estat espanyol que ens vol callades i temoroses; al contrari, seguirem defensant amb dignitat i determinació els drets del poble treballador català i la seva llibertat.

Compartir: