"Decreixem per una vida digna!" Nova acció d'Arran, Endavant i Joves del GOB dins la campanya SDA a Mallorca

Decreixem per una vida digna! Col·loquem sis pancartes a sis platges diferents denunciant l’elevat nombre de places turístiques a Mallorca

L’acció s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets, Autodeterminació impulsada a Mallorca per ARRAN, Endavant-OSAN i Joves del GOB.

L’acció ha perseguit l’objectiu de denunciar l’insostenible nombre de places turístiques a Mallorca, així com la necessitat de decréixer, reduint aquest nombre com a única manera de posar fre a la massificació.

Des de la campanya Sobiranies, Drets, Autodeterminació (impulsada a Mallorca per Endavant-OSAN, ARRAN, i Joves del GOB), volem reivindicar l’acció que hem portat a terme avui 29 d’agost de 2017.
L’acció ha perseguit l’objectiu de denunciar l’insostenible nombre de places turístiques a Mallorca, així com la necessitat de decréixer, reduint aquest nombre com a única manera de posar fre a la massificació. Ha consistit en la col·locació de sis pancartes a sis platges diferents de la nostra illa, totes elles llocs habituals de saturació de turistes, amb el lema “435.707 places a Mallorca és turisme sostenible? Decreixem per una vida digna!”

435.707 places és el sostre que preveu el Govern Balear. El nombre actual, segons dades recents, és de 333.165, tot i que 50.557 es troben ja en tràmit degut a la inexistència d’una moratòria que hagués pogut evitar aquesta escalada. Entenem que aquestes xifres són incompatibles amb un ús racional i sostenible dels recursos i infraestructures de Mallorca. Som un dels llocs del món amb una proporció de turistes-habitants més elevat. Aquestes dades es tradueixen en una major saturació de carreteres, carrers i platges, així com en un augment dels nivells de contaminació. Mentrestant, les condicions laborals al sector turístic continuen sense millorar, amb casos especialment sagnants com el que recentment varen denunciar les companyes Kellys.

La iniciativa SDA ens sumam a les veus que aposten pel decreixement turístic, i concretament a la proposta del 2×1 (eliminar dues places per cada plaça nova) defensada entre altres per Terraferida. Només amb mesures com aquesta es pot caminar cap a un model que asseguri una vida digna per la gent de Mallorca. És hora d’acabar amb aquesta dependència exclusiva del turisme i fer passes en la direcció d’un sistema productiu propi, on la prioritat siguin les persones i no el creixement a qualsevol preu.

Notícia al blog de la campanya #LaMassificacióTurísticaEnsExplota.

Compartir: