Endavant (OSAN) penja dues pancartes a l’Hospital Sant Joan de Reus per la sanitat pública

Endavant (OSAN) penja dues pancartes a l’Hospital Sant Joan de Reus per la sanitat pública

L’acció, feta conjuntament amb Arran Baix Camp s’ha acompanyat del repartiment de 500 fulls volants de la campanya per exigir prou diners a la privada i reclamar una Sanitat 100% pública i s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació.

Dilluns 4 de setembre, el nucli comarcal d’Endavant al Baix Camp ha donat el tret de sortida a la campanya ‘Sobiranies, Drets, Autodeterminació’, colze a colze amb Arran Baix Camp. A l’Hospital Sant Joan de Reus s’hi han penjat dues pancartes i s’hi han repartit 500 fulls volants de la campanya ‘Prou diners a la privada’ i ‘Sanitat 100% pública’. D’aquesta manera, denunciem que el model sanitari català permet que la iniciativa privada es lucri mitjançant un dret fonamental com és el de la salut.

Al Baix Camp, els nuclis comarcals d’Endavant (OSAN) i d’Arran han donat el tret de sortida a la campanya ‘Sobiranies, Drets, Autodeterminació’. El dilluns 4 de setembre es van penjar dues pancartes a l’Hospital Sant Joan de Reus i s’hi van repartir 500 fulls volants de la campanya ‘Prou diners a la privada’ i ‘Sanitat 100% pública’. D’aquesta manera, Endavant denunciem que el model sanitari català permet que la iniciativa privada es lucri mitjançant un dret fonamental com és el de la salut.

La creació de consorcis mixtes, on el finançament és públic però la gestió i el dret jurídic utilitzat és el privat, ha comportat que les nostres vides siguin vistes com un negoci. També ha generat múltiples casos de corrupció a causa de la facilitat de poder treballar amb opacitat i d’esquenes als interessos de les classes populars, com és el cas de Reus i el conegut ‘cas Innova’.

Amb la campanya Sobiranies, Drets, Autodeterminació, que serà presentada properament a Reus en un acte públic, Endavant volem palesar que la crisi dels darrers anys ha demostrat els límits i la incapacitat de l’actual model polític i econòmic a l’hora de ser eines per a una major justícia social, llibertat nacional i igualtat de gènere. Al Baix Camp, la campanya d’àmbit nacional se centrarà en l’eix sanitari. Des d’Endavant (OSAN) considerem que el model sanitari català és exemple paradigmàtic a l’hora de comprovar que les institucions són utilitzades per l’interès privat en detriment del públic i de les classes populars.

Des d’Endavant, entenem que l’única via que tenim les classes populars dels Països Catalans per a poder construir un futur digne és fer nostre el poder polític i econòmic. Això passa per conquerir espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida i conquerir drets que garanteixin les condicions de vida de les classes populars. Tot plegat, només pot ser possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del nostre poble que trenqui amb l’arquitectura institucional dels estats espanyol i francès i la Unió Europea.