Endavant Bages assenyala Gas Natural i Endesa amb cartells de denúncia a les seves oficines

Endavant Bages assenyala Gas Natural i Endesa amb cartells de denúncia a les seves oficines

El nucli comarcal d’Endavant (OSAN) realitza una nova acció en el marc de la campanya nacional de Sobiranies, Drets i Autodeterminació.

Endavant (OSAN) del Bages ha assenyalat Gas Natural i Endesa amb sengles encartellades, el 21 d’agost. Les oficines d’ambdues subministradores energètiques han quedat completament empaperades amb cartells on es podien llegir lemes com ‘Plantem cara, conquerim el futur’ i ‘Nacionalitzem Gas Natural, recuperem la sobirania energètica’. També s’ha difós un vídeo a través de les xarxes socials. Ambdues accions donen continuïtat a la campanya Sobiranies, Drets, Autodeterminació a la comarca del Bages.

El nucli d’Endavant (OSAN) del Bages estén la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació (SDA) a la comarca. El 21 d’agost ha empaperat completament les oficines de Gas Natural i Endesa, subministradores energètiques que s’enriqueixen a costa de les nostres vides. Als cartells s’hi poden llegir lemes com ‘Plantem cara, conquerim el futur’ i ‘Nacionalitzem Gas Natural, recuperem la sobirania energètica’. En paral·lel, s’ha llançat un vídeo per xarxes socials per difondre la campanya SDA a la comarcal del Bages, on ja s’hi han realitzat diverses accions, tant nacionals com locals.

Sobiranies, Drets i Autodeterminació vol estendre la idea que reapropiar-nos del nostre futur és possible i necessari i que per fer-ho, cal conquistar espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida. També vol dir conquerir drets que garanteixen les condicions de vida de les classes populars. Finalment, SDA recorda, també, que tot això només és possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del poble català. La campanya al Bages se centrarà sobretot en la denúncia de les nostres condicions laborals i de vida. Per això, s’assenyala i denuncia Endesa i Gas Natural com a dues de les multinacionals energètiques que s’estan enriquint a través de les necessitats bàsiques de la població.

Per a Endavant, les condicions laborals i de vida, i per tant també, el subministrament energètic, esdevenen cabdals a l’hora de situar els interessos socials de la majoria de la població per davant del lucre empresarial privat d’una minoria. La lluita per una vida digna esdevé encara més important dins les classes populars que patim directament i de forma molt agressiva la crisi econòmica, les privatitzacions de serveis públics, l’especulació immobiliària i els abusos de la banca, i veiem com les nostres condicions de vida i laborals es deterioren contínuament mentre els propietaris de les grans multinacionals segueixen acumulant grans beneficis econòmics.

Aquesta és una acció que dóna continuïtat a les anterior que ja es van dur a terme a la comarca, com la de tapiar diferents oficines del BBVA, el repartiment de 200 catàlegs per a reivindicar els drets de les treballadores de diferents multinacionals del tèxtil o les accions de denúncia a la multinacional ICL que es beneficia de la contaminació del territori.

Compartir: