Contra el capitalisme, defensem la terra!

Manifest de l’Esquerra Independentista en motiu del 25 d’abril Diada del País Valencià.

Des que l’esclat de la crisi de 2008 i la posterior onada de lluita, vagues i mobilitzacions va generar un canvi de cicle amb l’arribada del primer govern del Botànic, l’autonomisme s’ha mostrat com una ferramenta imprescindible per a mantenir la pau social. Les polítiques dels governs autonòmics aplicades dins dels límits de l’autonomisme, lluny de representar cap diferència notable per a les nostres vides, s’han demostrat totalment alineades amb els interessos de l’estat espanyol i la Unió Europea. És a dir, amb el capitalisme. El retrocés del valencià a les aules i els carrers, la destrucció del territori, l’empobriment generalitzat a conseqüència de l’augment del cost de la vida o la manca de transport públic en són només alguns exemples.

Cada vegada és més evident que aquest sistema no funciona i que és irreformable. No es pot pretendre convertir el sistema capitalista en un sistema «verd», quan aquest continua augmentant l’explotació dels recursos naturals i la generació «d’alternatives» econòmiques per a mantenir el creixement dels seus beneficis, lluny de revertir aquesta situació que el propi sistema ha creat. Arreu dels Països Catalans han aparegut desenes d’iniciatives empresarials que sota la màscara de treballar per una economia «més verda» estan destruint el territori. I concretament al País Valencià, amb l’objectiu d’aconseguir el 50% de l’energia «verda» han proliferat centenars de projectes impulsats per empreses energètiques o de la construcció en sòl agrícola i forestal. Uns projectes que no busquen canviar el sistema que ha originat aquestes conseqüències, sinó enriquir-se encara més.

Hereves de les lluites dels maulets en la defensa aferrissada del territori contra el túnel de Bracons, el PHN, o la destrucció de l’Horta al combat constant contra grans projectes especulatius, arreu del País Valencià continua articulant-se la resposta contra aquest model, i es manté viva l’espurna i la lluita contra tots els macroprojectes que es volen imposar arreu del territori, un fet que estén la consciència que no tenen cabuda enlloc i que aquest sistema és irreformable. No es tracta de fer més verd el capitalisme, sinó de destruir-lo i construir un nou model. Un nou model basat en el socialisme, el feminisme i l’ecologisme.

I hui seguim dempeus, mantenint viva la lluita de tots aquells maulets que ens han precedit, mantenint la lluita de Guillem Agulló. Seguim i seguirem avançant per construir un nou model, que ens pose a la classe treballadora al centre. Perquè només si convertim la lluita ecologista en una lluita per la sobirania i el control popular de la producció, avançarem cap a un model que done resposta a les necessitats de pobles, comarques i territori. Per fer possible allò que els maulets i Guillem defensaren fins a les últimes conseqüències.

Visca el poble, visca la terra! Aturem l’ofensiva capitalista i espanyolista.

Compartir: