[Granollers] Vermut de presentació #Ésdemínims


Detall de l'esdeveniment


El proper dissabte 26 d’octubre presentem amb un vermut solidari a La Filadora de Granollers la campanya És de mínims.

En un cicle com l’actual de constants retallades de serveis públics relacionats amb la sanitat, l’educació, les prestacions i els serveis socials, la família és qui entoma la cura i ofereix suport dels seus membres, sobretot entre les classes treballadores que no tenen la possibilitat d’accedir als serveis de cura que ofereix el mercat, que sovint tenen costos desproporcionats en relació a un servei molt poc digne, tant per a les persones cuidades com per a les persones cuidadores. Així, en les famílies de les classes treballadores, que no es poden permetre l’externalització del serveis de cura, la família, i especialment les dones, són les que garanteixen el benestar del nucli familiar, a costa del seu temps lliure, a costa de la seva carrera professional, de suportar una càrrega total de treball molt elevada i a costa del seu propi bon estat de salut.

És de mínims és una campanya que posa al centre un programa d’unitat popular a travès de cinc reivindicacions centrades en garantir una vida digna als Països Catalans.

– Salari mínim de 1200€ per 30h. Equiparació salarial real entre homes i dones i pensions dignes.
– Regulació del lloguer a un màxim del 10% del salari.
– Aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials.
– Serveis públics bàsics 100% garantits sense privatitzacions ni repagaments.
– Una banca pública.

Considerem que totes aquestes demandes són les mínimes per tal de garantir unes condicions de vida dignes i mínimes per a tota la població dels països catalans. De la mateixa manera que la seva materialització suposa enfrontar-se als poders fàctics i oligàrquics i dins d’un marc autonòmic no es pot aconseguir.

Les reivindicacions s’oposen a la dinàmica actual autonòmica al principat, amb la Llei Aragonès que obre les portes a les majors privatitzacions i externalitzacions dels serveis públics, precaritzant les condicions laborals, empitjorant la qualitat dels serveis i encarint el cost a les administracions.  Aprofitarem també per debatre entorn la situació que estem vivint aquests dies als Països Catalans i com s’està treballant des d’Endavant i des de la CUP per tal d’avançar cap a l’autodeterminació i l’amnistia de totes les preses i exiliades polítiques.

Ens acompanyarà la Maria Sirvent, diputada al parlament per la CUP, que ens explicarà en què consisteix la Llei Aragonès i en quina situació es troba. La Mireia Moret, metgessa i membre de rebel·lió atenció primària, ens parlarà de quines reivindicacions es plantegen dins la sanitat en el marc de la nostra comarca i finamlment Jordi Torrents, militant d’Endavant que ens desplegarà la campanya És de mínims.
Finalment, la Plataforma contra la Llei Aragonès ens explicarà què està treballant a la ciutat de Granollers.

Durant la xerrada de presentació farem un vermut solidari amb les detingudes del 23 de setembre.

Uns serveis públics gratuïts i universals, és de mínims per a una vida digna!

Compartir: