A la Vaga General. Per l’autodeterminació, contra la brutalitat policial, per la classe treballadora

La resposta de l’Estat a la celebració del referèndum d’autodeterminació al Principat  ha evidenciat el seu caràcter absolutament repressiu,  autoritari, hereu del franquisme i contrari als drets dels pobles i les treballadores. Després de l’abús policial per tancar col·legis, requisar urnes i agredir i atacar brutalment el nostre poble no podem permetre que és normalitzi la restricció de drets i llibertats i la militartizació de la nostra vida social i política. El que fins ara eren mesures excepcionals poden esdevenir mesures quotidianes -prohibició de propaganda política, persecució a càrrecs electes, repressió policial generalitzada- i la vaga general ara mateix és la nostra millor arma per aturar-les i combatre-les des de la dignitat, l’organització popular i la presa dels carrers. En aquest sentit, cal que la vaga general desbordi tots els límits de la repressió i la política de l’Estat.
A la vaga general i la mobilització massiva de les treballadores, de les classes populars i de tot un poble per mostrar inequívocament que:

  1. Fer avançar la defensa de l’exercici de l’autodeterminació és garantia per a frenar la deriva involucionista, policial, antidemocràtica de l’estat espanyol i acabar amb el règim del 78.
  2. La vaga general politica és una arma útil de les treballadores i del poble per la defensa dels drets,  de la dignitat i les llibertats individuals i col·lectives en contra la dictadura i davant els estats d’excepció i cops d’estat.
  3. Als Països Catalans la lluita pels drets laborals i contra l’explotació davant un estat que militaritza la vida social i judicialitza la política és la lluita per l’exercici del dret d’autodeterminació.
  4. Els qui impedeixen el dret d’autodeterminació són els mateixos que impedeixen la vida digna de les treballadores: govern espanyol, cossos policials, elits empresarials, Unió Europea…
  5. La vaga general ha de ser el tret de sortida per fer avançar el moviment popular, per canviar-ho tot, per garantir la conquesta de drets socials  i laborals i aplicació de l’exercici de l’autodeterminació.
Compartir: