Valoració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre al Principat

Aquest 1 d’octubre el poble ha derrotat l’estat en l’embat que aquest li havia plantejat negant el nostre dret a l’autodeterminació. Van dir que no votaríem i ho hem fet. La desobediència i l’autoorganització popular han estat les claus d’aquesta victòria. Des d’Endavant només tenim paraules emocionades d’agraïment als centenars de milers de persones que han sortit al carrer a defensar l’autodeterminació.
El resultat és clar: sí a la independència de Catalunya. És un resultat indiscutible, pels següents motius:

  • Perquè el sí ha tret més vots que el no.
  • Perquè la victòria sobre el no ha estat aclaparadora (90%).
  • Perquè s’han assolit més vots independentistes que al 9N o al 27S.
  • Perquè s’ha fet en un context en què l’acció policial ha impedit la votació de més de 700.000 persones censades i ha espantat altres votants d’acudir a les urnes a través d’una violència que ha deixat gairebé un miler de persones ferides, algunes de molta gravetat. Un patiment i dolor que no permetrem que que quedi impune.

Per tant, ara el que és imprescindible és materialitzar el resultat. Això vol dir que cal proclamar la República Catalana aquesta setmana.
Rebutgem qualsevol escenari de «pacte» o «diàleg» encaminat a deixar sense validesa el resultat del referèndum. Ningú té aquest mandat del poble, i denunciarem sense embuts qualsevol maniobra en aquest sentit.
Afirmem la necessitat d’una estratègia nacional per l’autodeterminació arreu dels Països Catalans. La resposta de solidaritat i implicació de la resta de territoris de la nació ha estat exemplar. Malgrat que de nou l’estat ha tret a passejar el feixisme impunement pels carrers, les mobilitzacions han aplegat milers de persones.
La Vaga General d’aquest dimarts 3 d’octubre és la millor eina per garantir que s’apliquen els resultats i per enfrontar-nos a l’acció repressora de l’estat. La vaga ha de ser una demostració de força del poble treballador i les classes populars sobre la seva capacitat i grau de consciència per aturar el país en defensa dels nostres drets nacionals i socials.
La lluita és l’únic camí!
Països Catalans, 2 d’octubre de 2017

Compartir: