Als Països Catalans, el nostre futur el decidirem el poble i no les elits

Als Països Catalans, el nostre futur el decidirem el poble i no les elits

Assenyalem algunes de les seus d’institucions contràries al dret a l’autodeterminació arreu dels Països Catalans.

En motiu del Nou d’Octubre de 2017, Endavant (OSAN) hem assenyalat algunes de les seus d’institucions contràries al nostre dret a l’autodeterminació. Ho hem fet arreu dels Països Catalans per deixar clar que el nostre futur el decidirem el poble i no les elits.

Aquest Nou d’Octubre de 2017, Endavant (OSAN) volem subratllar que la situació actual fa més necessària que mai la construcció d’una alternativa política que aposte clarament per l’exercici del dret d’autodeterminació i per a la superació del capitalisme patriarcal a partir de la recuperació de la sobirania política i econòmica. Sense la construcció d’aquesta alternativa política, la resposta valenciana a la crisi d’estat que ha obert el procés d’autodeterminació al Principat serà la que ens han dissenyat Puig i Oltra: substituir el paper de CiU a Madrid presentant la societat valenciana com a lleials espanyols que són de fiar.

Aquest camí ni condueix a major quotes de benestar social ni condueix a poder exercir res similar a una sobirania política. Perquè quan es plantegen, són liquidades automàticament pel Tribunal Constitucional.

Aquest Nou d’Octubre serà un clam a favor del dret d’autodeterminació. Aquest clam és alhora un clam contra un Estat i un sistema autonòmic que ha segrestat sistemàticament la potestat decisòria del poble i on totes les grans directrius polítiques i econòmiques s’han decidit a través de pactes entre les elits.

És per tot això que amb el lema “El nostre futur el decidirem el poble i no les elits” hem volgut denunciar el paper de la patronal, el sector financer i les institucions de l’Estat com a responsables del segrest dels drets democràtics del poble i, en especial, del dret a l’autodeterminació. Bankia i La Caixa, així com patronals de comerç i sucursals de ministeris de l’Estat espanyol, són alguns dels conglomerats econòmics i institucionals que, de forma totalment antidemocràtica, decideixen sobre les nostres vides: utilitzen l’aparença d’una democràcia representativa política per exercir una dictadura econòmica que ens ofega com a poble, classe i gènere. Les elits polítiques esdevenen titelles de les elits econòmiques. Som el poble qui, amb el poder popular i institucions pròpies i populars, hem de decidir el nostre futur, el nostre dia a dia, i només ho podrem fer amb l’exercici de l’autodeterminació.

L’acció és també una alerta davant els intents dels poders fàctics de substituir, manipular i directament fer xantatge a la voluntat d’autodeterminació per reconduir-la a escenaris de pacte amb l’Estat. Aquesta denúncia l’hem materialitzat amb l’enganxada de cartells a 20 de les portes d’aquestes institucions a Lleida, Palma, Castelló de la Plana, l’Eixample i Ciutat Vella, Girona, Granollers, Vilafranca del Penedès, Bellreguard, la Font d’en Carròs, Gandia i Mataró.

Compartir: