Valoració d’ENDAVANT de les mobilitzacions [26.05.20]

Valoració d’Endavant de les mobilitzacions de “Recuperem els Carrers”. La vida abans que el capital!

Endavant volem agrair a totes les organitzacions i col·lectius que han donat suport i han estès la mobilització arreu dels Països Catalans. Alhora, animem a continuar sumant forces i estendre encara més les concentracions dimarts vinent, 2 de juny. Venen temps d’incertesa i de lluita, i la presència al carrer i la mobilització seran clau.

 

Avui hem viscut el segon dimarts de convocatòries a viles i barris sota el lema “Recuperem els carrers” i “Vida abans que capital”. Avui, una setmana després de les primeres mobilitzacions, l’onada de protestes s’ha estès a pobles i barris d’arreu dels Països Catalans i ha servit per començar a esquerdar la pau social i l’anestèsia general que ens han imposat amb el confinament. Endavant volem agrair a totes les organitzacions i col·lectius que han donat suport i han estès la mobilització arreu dels Països Catalans.

Durant setmanes hem vist com, mentre als nostres barris i pobles arribaven les morts per la COVID-19, governs i oligarquia imposaven un relat de la reconstrucció i d’un nou pacte social que significa, a la pràctica, endeutar les classes populars fins a convertir-nos en els esclaus del segle XIX. Pretenen que la crisi econòmica, social i ecològica causada pel seu sistema i la seva avarícia la paguem les treballadores. Pretenen fer-ho amb retallades de drets socials, civils i polítics, i pretenen fer-ho amb l’amenaça del feixisme i la ultradreta. Ara que s’albira un tancament de files per apuntalar el govern de l’estat, la lluita pels drets socials i la lluita per no pagar aquesta crisi suposen la independència dels Països Catalans i la ruptura amb el règim del 78.

Avui hem vist com la protesta s’estenia arreu i centenars de persones se sumaven a les convocatòries. Avui hem estat moltes, però ens cal ser moltes més. Ens volien anestesiades i aïllades, però estarem juntes i despertes. Des d’Endavant animem a continuar sumant forces i estendre encara més les concentracions dimarts vinent, 2 de juny. Venen temps d’incertesa i de lluita, i la presència al carrer i la mobilització seran clau.

 

Per últim, animem a seguir atentes a les convocatòries a través de:

Web: https://lavidaabansqueelcapital.noblogs.org/

Canal Telegram: t.me/vidaabansquecapital

 

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

26 de Maig de 2020

Països Catalans

Compartir: