Pel dret al treball i a la vaga, prou repressió als vaguistes andreuencs!

Comunicat de l’assemblea Sant Andreu – Nou Barris d’Endavant

Recentment, hem pogut saber que el Roger, militant de la nostra assemblea i detingut per la vaga general del 29M de 2012, s’enfrontarà a una petició de 6 anys de presó, així com quantioses multes econòmiques. A més, en Mercader, sindicalista d’autobusos de TMB, membre de la CGT i també veí de Sant Andreu, s’enfrontarà a una petició de 2 anys de presó.

Aquestes peticions arriben més d’un any i mig després d’aquells fets. Entenem que volen convertir-lo en càstig exemplar per la seva implicació en nombroses lluites polítiques, socials i veïnals de Sant Andreu, igual que van fer amb el Mercader: el seu únic delicte va ser presenciar la detenció del Roger, cosa que va facilitar que la Guàrdia Urbana el reconegués fruit de la seva activa participació en la lluita sindical a TMB.

Ara volen jutjar el Roger de dos delictes contra el dret al treball; tot, per participar d’un piquet de vaga general i social. Ell, com la resta de treballadores allí presents, defensava, com sempre seguirem defensant, la vaga com a eina de lluita per aconseguir unes millors condicions de feina i de vida. És absurd voler confrontar el dret a treballar amb el dret a vaga perquè són les dues cares de la mateixa moneda.

Des del nucli de Sant Andreu-Nou Barris, i com no pot ser d’altra manera, volem mostrar el nostre absolut suport als dos companys represaliats, conscients que encara queden veïns de Sant Andreu pendents de rebre les peticions fiscals. Per en Roger i pel Mercader, així com per la resta, seguirem defensant el dret a vaga per tots els mitjans que faci falta, assumint que és una visibilització del conflicte irresoluble entre empresaris i treballadores dins el sistema capitalista.

Per això, Endavant treballarem dins del Grup de Suport 29M per tal de defensar el dret a vaga i el dret al treball, tot demanant l’absolució del Roger i del Mercader, així com dels altres companys i veïns de Sant Andreu represaliats. La confrontació nacional, de classe i de gènere que vivim els Països Catalans dibuixa múltiples escenaris de lluita i repressió als que cal fer front amb la dignitat ben alta, la consciència ben tranquil·la i la determinació més ferma.

La lluita és l’únic camí!

Assemblea Sant Andreu-Nou Barris d’Endavant (OSAN) | 5 de novembre de 2013

Compartir: