Èxit del Correllengua 2013 al Poblenou

 
Més que mai la qüestió dels Països Catalans com a subjecte polític està sobre la taula.
Aquesta va ser una de les conclusions de la xerrada i debat que es va celebrar el passat divendres 25 en el marc del Correllengua del Poblenou. Amb el títol “Països Catalans, llengua i projecte de futur” l’acte  va comptar amb la presència de Joan F. Forés, membre del ”Grup d’Opinió Els Almogàvers”, Irene Jaume, del grup de suport amb els docents de les Illes i Aleix Cardona, de “Som Països Catalans”.
En Joan va fer especial esment en el caràcter anticatalà de l’Estat Espanyol durant els últims 300 anys i de la necessitat urgent de la independència, il·lustrant-ho amb nombrosos exemples històrics.  Na Irene va explicar com en els darrers dos anys l’autoorganització popular contra les polítiques del PP, ha anat creixent fins a desembocar en l’exitosa vaga de Docents del passat setembre. Finalment en Aleix va parlar de la importància d’un full de ruta independentista on la  resta de la nació estigui inclosa en el procés.
Arribats a aquest punt es va obrir el debat a la resta de participants, una trentena. L’actualitat política del debat va animar a moltes de les presents a intervenir. Algunes de les intervencions  foren que: la independència de Catalunya seria positiva per la resta dels PPCC; que la independència ha de ser l’oportunitat per tenir un país més lliure i just i no un simple canvi de banderes; o que cal conèixer més la nació sencera abans de fer anàlisi de cada realitat. El debat es va desenvolupar en un ambient apassionat però distès, una hora i quart d’iniciat es va decidir finalitzar l’acte.
Jornada popular per la llengua. El darrer acte del Correllengua 2013 al Poblenou fou el passat diumenge a Can Saladrigas, i va constar d’un cercavila amb les figures de les colles de cultura popular del barri, un dinar i l’actuació musical a càrrec del cantautor Joan Pobar. La vetllada, acompanyada d’un sol i temperatura radiants fou una jornada festiva i reivindicativa alhora. Durant tot el dia a la plaça hi van haver paradetes i activitats infantils. En la llegida de parlaments, es va fer esment a la importància de la llengua catalana com a eina d’integració i vertebració, sociològica i política, de les classes populars catalanes. Perquè només emprant-la la dignifiquem.
Enguany, els col·lectius participants han estat: la Colla del Drac del Poblenou, la Colla de Gegants del Poblenou, Sant Martí per la Independència, les AMPA’s del barri, l’Ateneu Popular Octubre, ARRAN del Poblenou i el nucli d’Endavant (OSAN) Poblenou-Clot Camp de l’Arpa, teixint complicitats i feines conjuntes en defensa de la llengua catalana.
Correllengua 2013, Poblenou.
+info: http://ateneupopularoctubre.wordpress.com/2013/11/04/exit-del-correllengua-2013-al-poblenou/

correllengu p9

Compartir: