Omplim els carrers de solidaritat amb les persones refugiades

Aquest dissabte 18 de febrer, diverses organitzacions han fet una crida a omplir els carrers de Barcelona i de Palma per exigir l’acollida de refugiats. Des d’Endavant OSAN fem una crida a sortir al carrer i, en el cas de la manifestació de Barcelona, a participar del bloc “Trenquem fronteres”.

Creiem que és molt important que en tota aquesta onada mobilitzadora es posin de relleu les responsabilitats, des de les més estructurals fins a les més properes, en la situació que viuen milions de persones atrapades entre Turquia, Grècia i altres països balcànics.

La vergonya que suposa les condicions inhumanes en què sobreviuen els i les refugiades assenyala directament a la Unió Europea i a l’estat espanyol. És una cara més de la inhumanitat d’aquestes estructures i del nul valor que donen a la vida humana i a les condicions en les que vivim la classe treballadora. És una cara més del nul respecte als drets i la voluntat dels pobles. I és per això que des de l’esquerra independentista diem que només alliberant-nos d’aquestes estructures podrem ser veritablement lliures.

Així mateix, creiem que és molt important denunciar la hipocresia que suposa fer el progressista amb proclames a favor de les persones refugiades mentre es practica o es tolera el racisme institucional contra els immigrants sense papers.

També creiem imprescindible assenyalar que la crisi dels refugiats no és una catàstrofe natural o espontània, sinó que té causes molt i molt concretes, en un imperialisme capitalista que no dubta en enfonsar països i en provocar o atiar guerres per tal de poder extreure el màxim benefici, sense importar-los la via de les persones.

Finalment, volem fer un reconeixement a totes aquelles persones que han donat el millor de sí mateixes als camps de refugiats de Grècia, havent de patir fins i tot la repressió del govern grec de Syriza, i també a aquelles persones que des de la idea de transformar la societat des del municipalisme, estan treballant a nivell local en l’acollida dels pocs refugiats que fins ara han aconseguit arribar als Països Catalans.

La solidaritat és la nostra millor arma.