“Necessitem reactivar la consciència de classe i el sindicalisme a la comarca”

“Necessitem reactivar la consciència de classe i el sindicalisme a la comarca”

Endavant (OSAN) presenta la campanya ‘Sobiranies, Drets i Autodeterminació’ al Casal Popular de Vilafranca del Penedès.

L’assemblea comarcal d’Endavant (OSAN) ha presentat, dissabte 8 de juliol, la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació al Casal Popular de Vilafranca del Penedès. El llançament de la campanya suposa també la reactivació de l’organització política a la comarca. El desplegament comarcal de la campanya SDA se centrarà en les condicions laborals i de vida, d’una banda, i la lluita ecologista i en defensa del territori, de l’altra.

El dissabte 8 de juliol, l’assemblea del Penedès d’Endavant (OSAN) ha presnetat la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació (SDA) al Casal Popular de Vilafranca. Diverses membres de l’organització n’han explicat i desgranat els els objectius i continguts principals a nivell nacional així com també el seu desplegament a la comarca.

Laura Rafecas, membre de l’assemblea comarcal, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte i donar la benvinguda a les assistents, moltes d’elles militants de l’esquerra independentista i de moviments socials i popular amb qui Endavant vol treballar colze a colze. Rafecas ha explicat la reactivació del nucli comarcal i les trobades prèvies fetes amb diferents organització amb l’objectiu d’establir sinergies i difondre la campanya.

Eudald Vilamajó, membre de l’Executiva Nacional, ha presentat la campanya a nivell nacional, centrant-se en els objectius i continguts principals. “La crisi ha posat en evidència les pèssimes condicions de vida de les classes populars”, ha argumentat, i ha afegit que “el carrer és el centre de les nostres demandes i les nostres lluites, només des del carrer ho podrem canviar”. La campanya nacional s’articula per recuperar drets bàsics com educació i sanitat públiques. Al mateix temps, també es vol assenyalar els responsables de la crisi amb noms i cognoms.

Un element central és el de la desigualtat i el patriarcat, tot subratllant que cal que les dones tinguin un paper protagonista en la transformació del model polític, social i econòmic. Finalment, ha afegit: “Tot plegat, només pot ser possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del nostre poble que trenqui amb l’arquitectura institucional dels estats espanyol i francès i la Unió Europea”.

Finalment, Fèlix Mallofré, membre de l’assemblea comarcal, ha explicat que els àmbits de treball en què se centrarà la campanya a la comarca són les condicions laborals i de vida, d’una banda, i la lluita ecologista i en defensa del territori, de l’altra. “Necessitem reactivar la consciència de classe i el sindicalisme a la comarca” ha afirmat, i ha afegit que volen comptar amb totes les organitzacions que tinguin ganes de treballar amb Endavant. També en clau de territori, ha exposat que “cal pensar i treballar en quin model de vegueria volem, amb quin model econòmic i social”. La qüestió del transport i els peatges també serà clau en el treball a la comarca, sobretot per els municipis mes petits.

L’acte ha acabat amb un vermut per al públic assistent durant el qual s’han seguit compartint idees i propostes.