Mobilitzacions contra la crisi i les retallades socials a tot el país

València, Alacant, les Terres de l'Ebre i el Vallès Oriental sortiran al carrer aquest cap de setmana per fer front a la crisi, les retallades socials i els atacs contra la classe treballadora i les classes populars catalanes.

 

València

Manifestació unitària contra les retallades socials, laborals i salarials del govern espanyol del PsoE amb el suport directe i/o indirecte del PP, CiU, PNB, etc. Des de la COS es fa una crida a participar activament al bloc propi convocat per la Plataforma pels Drets Socials de València. A les 18h30 a la Plaça de Sant Agustí de València.

Alacant

El mateix dia 18D a les 18h, la Plataforma de Lluita contra les Retallades d'Alacant, també convoca la seua manifestació unitària des de les escales de l'IES Jorge Juan. 

Tortosa

Amb el lema "recuperem els nostres drets: prou retallades socials" diverses entitats del territori convoquen una concentració per a denunciar les mesures que el govern de l'Estat espanyol està impulsant

El proper dissabte 18 de desembrea, a les 19:00h, a la Plaça de l'Àngel de Tortosa, s'ha convocat una concentració de denúncia davant les mesures que, amb el pretext de la crisi, el govern de l'Estat espanyol està imposant.

Aquesta convocatòria compta amb el suport de diferents entitats socials de les Terres de l'Ebre com són els sindicats USTEC i CATAC, el Casal Popular Panxampla, Maulets, el PCPC, la COS o Unió de Pagesos, així com diversos col·lectius d'immigrants.

Durant la convocatòria, diverses persones prendran la paraula per a parlar, en primera persona, de les problemàtiques de la pagesia, persones immigrants, joves, estudiants, pensionistes, els serveis públics, les hipoteques i els desnonaments, l'atur, les deslocalitzacions o els diferents expedients i tancaments d'empreses que hi ha al territori.

Des de les entitats convocants es considera que la crisi s'està fent pagar a la gent treballadora, el nivell de vida cau en picat; el camp s’arruïna; els serveis públics empitjoren cada dia que passa; les empreses es deslocalitzen i deixen milers de persones al carrer; els pocs treballs que hi ha es tornen més i més precaris, un/a de cada cinc de nosaltres està a l’atur…

Mentrestant, els bancs i les grans empreses que van provocar la crisi amb la seua ambició sense aturador segueixen obtenint cada any beneficis multimilionaris i, si en tenen menys dels que havien calculat, l’Estat els dóna desenes de milers de milions d’euros perquè no caiguen en el clot que ells mateixos han cavat.

Amb aquest acte també es vol animar el conjunt de la societat ebrenca a sumar-se a la lluita. Cal seguir la via encetada el 29-S, cal continuar mobilitzant-se, cal que hi haja més jornades com la que s’ha convocat, caldran més vagues generals, si es vol frenar, primer, els atacs del govern i dels empresaris contra uns drets que ha costat dos segles aconseguir i, després, reconquerir els molts que hem perdut.

Més informació aquí .

Granollers

El diumenge 19 de desembre a les 12h a la Plaça Jaume I de Granollers (Vallès Oriental) es realitzarà una manifestació sota el lema "Pel repartiment del treball i la riquesa. Continuem lluitant". Aquesta mobilització aplega diferents organitzacions socials, sindicals i polítiques, entre elles endavant (OSAN).

Així doncs, demanem que en feu la màxima difusió i que el màxim de companys i companyes que puguin assisteixin a aquesta mobilització, especialment aquells i aquelles de comarques properes.

Compartir: