Mobilitzacions a les principals ciutats dels Països Catalans l’últim dia de la campanya electoral espanyola

Les capitals dels Països Catalans seran escenari de mobilitzacions  aquest divendres 8 de novembre, a dos dies de les eleccions generals a l’Estat espanyol. A Barcelona i València, i també a Lleida, la protesta es desenvoluparà sota el lema “Li diuen democràcia i no  ho és”, mentre que a Palma ho farà amb el lema “Per la llibertat i contra la repressió, autodeterminació”.

Les manifestacions han estat convocades pel conjunt de les organitzacions de l’Esquerra Independentista: Endavant, Arran, SEPC, COS, CUP, Alerta Solidària i en la qual s’han adherit col·lectius independentistes, feministes, anticapitalistes o antifeixistes d’arreu del territori. Col·lectius i organitzacions en defensa el dret a una vida digna, a l’autodeterminació, al propi cos i a la protesta. Així doncs a València, per exemple, més de 70 col·lectius i organitzacions donen suport a aquesta manifestació.

Durant aquestes setmanes hem vist com la resposta a les sentències que condemna a gairebé 100 anys de presó a l’anterior presidenta del Govern i l’anterior Govern autonòmic així com els dirigents d’ANC i Òmnium ha estat l’espurna que ha encès mobilitzacions i manifestacions arreu, dibuixant així el mapa del conjunt dels Països Catalans i evidenciant que aquests són la nació sencera. Al mateix temps, aquestes mobilitzacions han estat contestades des dels diferents poders judicials i cossos  de seguretat autonòmics i estatals amb una onada repressiva i brutalitat policial que ha significat més de 2000 detingudes  que han suposat tenir actualment més de 30 presos i preses polítiques més, més d’un miler de persones ferides, 4 persones que han perdut i dos persones amb greus lesions testiculars.

Així doncs, es torna a evidenciar que li diuen democràcia i no ho és, que l’Estat utilitzarà totes les eines que estiguin al seu abast per continuar mantenint el seu projecte d’unitat territorial així com per seguir perpetuant el sistema capitalista patriarcal que oprimeix al conjunt de la classe treballadora, buidant-la de la sobirania necessària per decidir el seu present i futur. De fet, aquesta mateixa setmana coneixíem el Decret de Llei d’excepció digital que apuntala l’Estat antidemocràtic en el que ja ens trobem. A aquest fet s’hi sumava les denúncies per part de sindicats policials a un programa d’humor de la Televisió Pública, així com les filtracions de les declaracions de les persones dels CDRs detingudes el passat 23 de setembre. D’aquesta manera veiem com la llibertat d’expressió, la separació de poders i la sobirania són inexistents en el marc de l’estat espanyol.

Per tot això, fem una crida a participar al conjunt de mobilitzacions arreu dels Països Catalans, perquè només des de l’organització i des de la mobilització permanent podrem continuar treballant per assolir la independència, el socialisme i el feminisme pel conjunt dels Països Catalans. 

Compartir: