Manifestació dissabte 5 de novembre a Perpinyà pels drets nacionals i socials de Catalunya Nord

Aquest 5 de novembre, el moviment catalanista i l’esquerra independentista de Catalunya Nord celebren la manifestació anual per commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus, que suposà l’annexió de Catalunya Nord a França.
Des d’Endavant OSAN fem una crida a participar d’aquesta manifestació i ens fem solidaris de les reivindicacions que les companyes i companys de l’esquerra independentista nord-catalana defensen al llarg de tot l’any.
El context polític i social a Catalunya Nord en aquest darrer any ha estat especialment dur. Les mobilitzacions contra la Llei Treball s’han alternat amb algunes de les vagues més llargues de la història, com la dels carters de Ribesaltes. Les lleis d’excepció posades en marxa després dels atemptats de París han servit com a eina per a escampar la por, per al control social i han tingut com a conseqüència un envalentonament dels sectors xenòfobs i la continuació de les expulsions de veïns immigrats. La destrucció del territori ha tornat a planar amb el projecte de macroestació d’esquí de Cerdanya-Capcir. La centralització, encara més, que ha suposat la reorganització del mapa regional ha servit de pretext per a l’enèsim atac a la identitat catalana, diluïnt-la en el marc d’una macroregió sense cap referència al caràcter català de Catalunya Nord i amb un buidatge encara més accentuat dels pocs àmbits de decisió política departamentals.
És per tot això que creiem que el futur de Catalunya Nord no passa per un estat francès cada vegada més centralista i autoritari. Un futur digne i en llibertat per a la Catalunya Nord és un futur d’independència, socialisme i feminisme. De construcció d’uns Països Catalans sense perifèries, regions de tercera, població empobrida, dones explotades ni llengües perseguides.
Us animem a assistir a la manifestació que sota el lema “Sem Catalunya Nord, sem un país català. Volem decidir” sortirà a les 16 hores de la Plaça Catalunya. Prèviament, a les 11 del matí, a la Plaça dels Peluts, la CUP de Perpinyà farà un acte polític i posteriorment un dinar popular al Casal de Perpinyà.
9. Sem Catalunya Nord, Sem un País Català
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5n_catnord_xarxes

Compartir: