L’única alternativa a la repressió és exercir l’autodeterminació!

Aquest matí s’ha fet el trasllat de 9 presos polítics cap a Madrid de cara al judici-farsa contra l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Un procés que, aleshores, encara no tenia data, però que és una farsa des del seu inici, i contravé fins i tot les mateixes normes de la façana democràtica amb què es disfressa l’estat espanyol. Un procés en què, darrere la pèrdua de la llibertat individual dels acusats i acusades, vindrà també la pèrdua de més llibertats col·lectives i més màniga ampla a la repressió.

El trasllat dels presos polítics també ha tornat a suposar una nova mostra de submissió del govern autonòmic. Aquell govern votat el 21-D per a fer la República ha fet entregar els presos de les mans de la seva policia. Fent això, aquest govern ha blanquejat la imatge de la guàrdia civil i ha evitat que aquest cos hagués de fer tot el trasllat i s’hagués d’enfrontar directament als manifestants. Per a fer això, no han dubtat a tornar a ordenar als mossos d’esquadra que carreguessin contra els manifestants independentistes. La intervenció s’ha saldat amb diversos ferits. Ja no és que no desobeeixin l’estat, sinó que hi col·laboren obertament. No esperem res d’aquest govern; ja no els demanem res.

Endavant OSAN volem agrair i donar suport a totes les persones que s’han mobilitzat i que han desafiat la repressió del govern autonòmic i la campanya d’intoxicacions i por dels darrers dos dies. El poble mobilitzat, organitzat i combatiu és ara l’única estructura a partir de la qual sostenir el torcebraç amb l’estat.

En aquest judici-farsa ens hi juguem molt: la llibertat de totes les persones represaliades -més de mil- durant l’1 d’octubre, posar dics a l’escalada autoritària de l’estat i evitar que ningú no signi cap rendició política ni cap pacte amb l’estat en nom de l’independentisme. Per a fer-ho, només ens queda la mobilització i l’autoorganització. És per això que fem una crida a preparar un inici de judici mogut als carrers de casa nostra, i que tothom que avui ha sentit profunda vergonya s’organitzi en aquelles estructures del moviment independentista que volen continuar plantant cara.

L’única alternativa a la repressió és exercir l’autodeterminació!

Compartir: