L’Esquerra Independentista del Camp proposa diversos actes per a commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre

Som un poble que lluita, som Països Catalans” és el lema d’enguany

L’Esquerra Independentista del Camp (EIC) prepara la Diada de Catalunya de l’Onze de Setembre d’enguany amb un clar objectiu: la construcció de Països Catalans sobirans, socialistes i feministes. Sota el lema “Som un poble que lluita, som Països Catalans”, l’EIC convida a participar en una sèrie d’actes que volen fer d’aquesta data un espai de trobada, lluita i organització.

Els actes s’iniciaran aquest cap de setmana. El dissabte dia 9, a les 19.30 h, el Casal Despertaferro de Reus serà l’escenari d’un acte polític organitzat per Endavant Baix Camp i el Casal Despertaferro, així com amb les intervencions del Sindicat d’Habitatge de Reus, la plataforma Aturem Hard Rock, Unitat Contra el Racisme i el Feixisme de Reus i membres de l’EIC. Posteriorment, se celebrarà un sopar i un concert a càrrec del grup Ànima, al Casal Despertaferro. Pel diumenge 10, a les 8.30 h, s’ha programat una excursió pels 3 cims de l’Alt Camp, organitzada pel Casal Popular La Turba.

El matí de la Diada, els actes es distribuiran per tota la zona. A les 9 h, a Vandellòs, es rendirà homenatge a Josepa Figueres. A Tarragona, a partir de les 10 h, la Coordinadora de l’11 de Setembre organitzarà una sèrie d’actes. A les 12 h, a Capçanes, es realitzarà l’ofrena a Carrasclet. Al migdia, Endavant ha organitzat un dinar popular al Casal Despertaferro, amb els tiquets ja disponibles per a la compra.

L’acte central de la Diada de Catalunya serà la manifestació que sortirà del Mercat Central de Reus a les 19.30 h i culminarà al Fossar Vell, on es duran a terme els parlaments.

Durant la presentació dels actes, Mariona Montalà, regidora de la CUP de Valls, ha assenyalat el complex context actual, caracteritzat pel creixent cost de vida, la precarització laboral, la repressió, l’ascens de l’extrema dreta i la tràgica violència masclista. Montalà afirma: “Estem obligats a actuar i a garantir que aquesta Diada reculli tota la mobilització i organització que s’ha generat al llarg de l’any, convertint-se en un impuls per continuar treballant i lluitant per vides dignes”.

Marta Benosa, portaveu d’Endavant Baix Camp, també ha fet una crida a tothom a unir-se a aquesta Diada de Catalunya de l’Onze de Setembre, amb l’esperança de construir un futur millor per als Països Catalans: “És el moment de rearmar-nos i tornar a preparar l’ofensiva. Com ens va ensenyar l’1 d’octubre, només una lluita popular, massiva, desobedient i insurreccional pot posar contra les cordes a l’Estat i ens pot portar a la independència”. “Nosaltres creiem que l’estat espanyol és irreformable i que l’única alternativa viable és exercir la independència des de baix”, ha afegit Benosa.

Compartir: