Es presenta la CUP de Barcelona

cup bcn 25 octubreEn un acte que omplí a vessar el CAT de Gràcia, amb l'assistència de més de 300 persones, aquest passat diumenge 25 d'octubre es va presentar la Candidatura d'Unitat Popular de Barcelona.

La formació de l'esquerra independentista va denunciar la ciutat que han convertit "en una marca comercial, en un aparador o les veïnes hem de ballar o parar quiets com maniquís per tal que res desentoni a la música de grans constructores i grups hotelers. Som aquí per dir alt i clar que ens plantem davant la Barcelona de l’Hotel Barceló, del Fòrum, del 22@, del calaix de Sants, del túnel d’Horta, de les Casernes de Sant Andreu, de la requalificació del miniestadi i de les bufetades que dia rere dia ens venta el poder municipal". 

El portaveu, Xavi Monge, va reclamar la necessitat d'una alternativa davant del model Barcelona que impulsa l'Ajuntament amb el consens de tots els partits amb representació al consistori, la CUP vol treballar per construir un altre model de ciutat.

cup bcn 25 octubreEn nom de la CUP de Barcelona  va aclarir que treballaran: "Tant si som a l’ajuntament com si no, perquè serà el contrapoder el què serà capaç de reinventar i recuperar barcelona. Un contrapoder que farem entre totes les que estem avui aquí i les que esperen al carrer per una Barcelona pensada per la gent i per uns Països Catalans lliures!"

En l'acte també va intervenir l'escriptor Julià de Jòdar, que va celebrar la presentació pública de la CUP i la va emplaçar a transformar la ciutat i la política, acabant amb el cicle dels polítics hereus la transició. A més, Jòdar va reivindicar el paper de les ciutats i els pobles en el procés d’alliberament nacional del conjunt dels Països Catalans.

En representació del Secretariat Nacional de la CUP, Aina Barahona, va recordar els quatre eixos de treball d'aquestes candidatures: el dret a decidir i la territorialitat dels Països Catalans; la defensa dels drets i interessos de les classes populars i treballadores; la defensa del territori; i la defensa de la llengua i cultura catalanes.

L'acte va acabar amb el cant dels Segadors, l'actuació del cantant Cesk Freixas i un dinar. Durant l'acte també es va projectar un vídeo que recull veus de diverses persones de la ciutat: Reinventem Barcelona

 

Compartir: