Endavant Ponent exigeix que s’aturi el cobrament de la zona blava de Lleida i que es mantingui el sou a les treballadores i treballadors

L’organització Endavant Ponent, que a finals de maig va realitzar una acció de sabotatge a més d’una vintena de parquímetres de la ciutat, torna a exigir que davant del nou confinament del Segrià, endurit a Lleida, s’aturi novament el pagament de la zona blava. 

Cal recordar que la zona blava de la ciutat va deixar-se de cobrar el dia 16 de març coincidint amb l’inici del decret d’alarma, cobrament que va ser reprès dos mesos després mentre aquest estat continuava vigent.

Ara, amb la capital del Segrià confinada de nou i amb la mobilitat restringida, Endavant Ponent considera que “mantenir el pagament de parquímetres suposaria prioritzar els beneficis empresarials per damunt de les persones”.

A més, l’organització de l’Esquerra Independentista també demana que en cas de produir-se aquesta suspensió es mantingui el sou als treballadors i treballadores i recorda que, amb l’inici de l’estat d’alarma decretat al març, les treballadores i treballadors d’EYSA (l’empresa que gestiona el servei de zona blava) es van veure afectades per un ERTO.

Alhora, Endavant recorda que “la zona blava ha de ser una eina al servei de la mobilitat en el camí de fer una ciutat més sostenible, no un instrument econòmic”.

Lleida, 16 de juliol del 2020

Compartir: