Endavant Ponent denunciem la gestió nefasta de la pandèmia per part de la Generalitat de Catalunya assenyalant la seu d’ERC Lleida

 

La saturació de la web d’ajudes d’autònoms, la nova contractació de Ferrovial per valor de 17 milions d’euros, la pràctica de desnonaments diaris, la falta de recursos sanitaris, el tancament total de la cultura sense cap tipus d’ajuda… són mesures acordades per la generalitat en aquesta segona onada de la pandèmia que han posat de manifest de nou que el nostre govern no té cap tipus de dubte alhora de passar per davant els interessos econòmics que la vida de les persones per gestionar aquesta crisi.

Considerem que les mesures adoptades durant aquesta segona onada perjudiquen encara més la crítica situació de milers de treballadors d’aquest país que ja es trobaven en situació de vulnerabilitat i pobresa de forma prèvia a l’existència de la pandèmia i que amb la gestió de la COVID-19 s’han vist encara més empobrits. Les mesures adoptades pel govern de la Generalitat de Catalunya es troben dirigides a únicament a salvaguardar els interessos del sistema econòmic i els interessos de les grans empreses.

Per tot això doncs, exigimque de forma immediata es reverteixin les mesures adoptades i es procedeixin a acordar mesures que situïn la vida de les persones al centre, concretament:

  • La suspensió de pagaments de lloguers, hipoteques i rebuts de serveis bàsics i la immediata condonació de tots els deutes contrets a causa de la situació de vulnerabilitat.
  • La immediata reversió de totes les injustes mesures restrictives imposades sobre el sector de la Cultura sense previ consens, ni consulta, ni negociació, i la convocatòriad’ajudes pels treballadors culturals.
  • Inspeccions laborals ràpides i eficaces per revisar la pràctica del teletreball i les mesures de seguretat adoptades en matèria de prevenció de riscos laborals i la vulneració dels drets de les treballadores.
  • La revisió del sistema de transport públic, augmentant les freqüències de les línies i mitjans de transport més utilitzats, també en el cas de Lleida.
  • La nul·litat de tots els ERTO i ERO realitzats per empreses amb beneficis i acomiadaments vinculats a les conseqüències de la Covid-19 i que siguin aquestes empreses qui es facin càrrec dels salaris de les treballadores.
  • L’aplicació d’una renda universal garantida efectiva que permeti el sosteniment de lavida per a tota la classe treballadora, treballadors autònoms inclosos.
Compartir: