Endavant llança la seva nova campanya SDA al Vallès Oriental amb un vídeo a les xarxes socials

Endavant llança la seva nova campanya al Vallès Oriental amb un vídeo a les xarxes socials

El vídeo assenyala alguns dels objectius polítics de la campanya ‘Sobiranies, Drets i Autodeterminació’ a la comarca

Dimecres 19 de juliol, l’assemblea comarcal d’Endavant (OSAN) al Vallès Oriental ha fet públic el vídeo de llançament de la seva nova companya Sobiranies, Drets i Autodeterminació. Amb el vídeo, Endavant apunta cap a alguns dels objectius polítics de la campanya, com les ETT, una mútua de sanitat i una escola concertada. Les accions es difondran amb l’etiqueta #SobiraniesVO.

Endavant OSAN (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) ha difós el matí del dimecres 19 de juliol un vídeo on hi apareixen diferents persones realizant accions de denúncia a empreses de treball temporal (ETT), una mútua de sanitat i a una escola concertada. L’assemblea de l’organització al Vallès Oriental ha realitzat totes aquestes accions a la ciutat de Granollers durant el mes de juliol. L’organització ha llançat aquest vídeo a través de les seves xarxes socials mitjançant l’etiqueta #SobiraniesVO.

La situació de crisi que ha patit la classe treballadora els darrers anys ha demostrat els límits i la incapacitat de l’actual model polític i econòmic a l’hora de ser eines per a una major justícia social, llibertat nacional i igualtat de gènere. Al Vallès Oriental, la campanya assenyalarà com els serveis públics, poc a poc i de manera oculta, estan sent privatitzats; un clar exemple d’això en són les mútues de sanitat o les escoles concertades, que van prenent terreny a la comarca. La classe treballadora no només veiem com es retallen i privatitzen els serveis públics, sinó que patim les conseqüències de la crisi en pròpia pell: les ETT proliferen a la capital de la comarca, creant treball precari i explotador.

L’única via que tenim les classes populars dels Països Catalans per a poder construir un futur digne és fer nostre el poder polític i econòmic. Això vol dir conquerir espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida. També vol dir conquerir drets que garanteixin les condicions de vida de les classes populars. I finalment, tot això només pot ser possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del nostre poble que trenqui amb l’arquitectura institucional dels estats espanyol i francès i la Unió Europea.