El nostre futur el decidirem el poble i no les elits

El nostre futur el decidirem el poble i no les elits

Assenyalem més de 20 seus d’institucions contràries al dret a l’autodeterminació arreu dels Països Catalans

En motiu de l’Onze de Setembre de 2017, Endavant (OSAN) hem assenyalat més de 20 seus d’institucions contràries al nostre dret a l’autodeterminació. Ho hem fet arreu dels Països Catalans per deixar clar que el nostre futur el decidirem el poble i no les elits. #DecidimElPoble

photo5886682356742466022

Aquest Onze de Setembre de 2017, Endavant (OSAN) volem subratllar que El nostre futur el decidirem el poble i no les elits. És per això que, arreu dels Països Catalans, hem assenyalat més de 20 seus d’institucions contràries al nostre dret a l’autodeterminació. S’han encartellat 15 sucursals de La Caixa, així com patronals de comerç i sucursals de ministeris de l’Estat espanyol. #DecidimElPoble

Aquest Onze de Setembre serà un clam a favor del dret d’autodeterminació. Aquest clam és alhora un clam contra un Estat i un sistema autonòmic que ha segrestat sistemàticament la potestat decisòria del poble i on totes les grans directrius polítiques i econòmiques s’han decidit a través de pactes entre les elits.

És per tot això que amb el lema “El nostre futur el decidirem el poble i no les elits” hem volgut denunciar el paper de la patronal, el sector financer i les institucions de l’Estat com a responsables del segrest dels drets democràtics del poble i, en especial, del dret a l’autodeterminació. Són aquests conglomerats econòmics els que, de forma oculta i totalment antidemocràtica, decideixen sobre les nostres vides: utilitzen l’aparença d’una democràcia representativa política per exercir una dictadura econòmica que ens ofega com a poble, classe i gènere. Les elits polítiques esdevenen titelles de les elits econòmiques. Som el poble qui, amb el poder popular i institucions pròpies i populars, hem de decidir el nostre futur, el nostre dia a dia, i només ho podrem fer amb l’exercici de l’autodeterminació.

L’acció és també una alerta davant els intents dels poders fàctics de substituir o manipular la voluntat d’autodeterminació cap a escenaris de pacte amb l’Estat. En aquest sentit, fem una crida a defensar el referèndum de l’1 d’octubre no només contra la repressió de l’Estat sinó també contra els intents de transformar-lo en una “mobilització” o de reconduir-lo cap a escenaris de pacte amb l’Estat, en què aquestes institucions que segresten la sobirania popular i decideixen per tots nosaltres voldran continuar mantenint els seus privilegis.

Aquesta denúncia l’hem materialitzat amb l’enganxada de cartells a les portes d’aquestes institucions en una desena de ciutats dels Països Catalans. Els cartells s’han enganxat a les portes de la Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona, Lleida i Girona; a la Seu de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida; a la seu de la Coepa, Confederación Empresarial de la Provincia de Alicante; a les Cambres de Comerç de Manresa i Girona; a unes oficines del Ministeri de Justícia a Barcelona; i a una vintena de sucursals de La Caixa a Tarragona, Sabadell, Alacant, Vila-real, Lleida, Manresa, Girona, Reus, Mataró, el Masnou, Cardedeu i Barcelona (Eixample, Horta-Guinardó, Gràcia i Sants).