El municipalisme d’unitat popular | Jornades de debat d’Endavant (OSAN)

A Endavant OSAN entenem el municipalisme com una aposta estratègica per a la transformació social i la construcció nacional, que enllaça tot allò que afecta políticament la vida de les persones en el seu entorn proper, i la lluita per millorar aquestes condicions, amb les diferents expressions d’autoorganització popular i de base, per poder bastir aliances i contrapoder per transformar socialment i políticament les nostres viles i ciutats.

És a partir d’aquesta aposta que l’Esquerra Independentista ha experimentat els darrers anys un creixement en l’àmbit institucional, fruit, en gran part, de la implementació de candidatures municipalistes arreu dels Països Catalans, però sobretot al Principat. També la presència en equips de govern i alcaldies ha portat a plantejar nous reptes, però sobretot nous debats i contradiccions a afrontar.

És a partir d’aquí que Endavant OSAN plantegem unes jornades de debat municipalista que abordin des de l’espai local un debat necessari en el si de l’Esquerra Independentista i, alhora, des d’una perspectiva nacional, quin és el nostre paper en el nou cicle polític als Països Catalans. Per aquest motiu, la primera taula de debat la formen alcaldes, alcaldesses i regidors que formen part d’equips de govern de poblacions amb grandàries i problemàtiques diferents: Montse Venturós (alcaldessa de Berga), Fabià Díaz (regidor de l’equip de govern de Barberà del Vallès), Jaume Casals “Tai” (alcalde de Navàs) i Robert Sabater (alcalde de Viladamat), amb la moderació de l’actual regidora de la CUP Barcelona, Maria Rovira.

Per acabar, diferents persones de l’Esquerra Independentista posaran sobre la taula matisos i propostes per avançar en el nou cicle polític. Així, participaran en aquest debat Carles Riera, militant d’Endavant OSAN i diputat actual de la CUP-CC; Núria Gibert, exportaveu del SN de la CUP i membre de la CUP de Sant Cugat del Vallès; Mireia Vehí, exdiputada de la CUP-CC la passada legislatura i actual membre del SN de la CUP; Anna Saliente, militant d’Endavant OSAN i cap de llista de la CUP Barcelona per a les eleccions municipals i, finalment, Julià de Jòdar, exdiputat de la CUP-CC. La taula serà moderada per la periodista Laia Altarriba.

Inscripció Jornades de debat municipalista

Compartir: