[Diada de Mallorca] Desobeïm! Per uns Països Catalans socialistes i feministes

MANIFEST DE L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE MALLORCA

El 31 de desembre és pel nostre poble una data que representa quelcom que les classes dominants sempre ens han negat: la nostra pertinença a la catalanitat, als Països Catalans. La nostra Diada és per tant un gest que ens permet reivindicar Mallorca i el seu poble treballador com a realitat sotmesa a la triple opressió que representen l’espanyolisme, el capitalisme i el patriarcat.

Aquest 2014 ha estat un any de continuades agressions contra les classes populars de la nostra illa. Hem vist com el conflicte educatiu s’ha allargat per la intransigència ultraespanyolista del Partit Popular, com els conflictes laborals s’han anat succeint, com l’església catòlica ha atacat les qui lluiten pels drets de la dona, i com l’especulació ha tornat a posar el nostre territori al seu punt de mira. Nous i vells atacs que una vegada més han trobat respostes. Els millors exemples: el TIL i la reforma de la Llei d’Avortament, que han caigut en mig de contundents mobilitzacions populars.

En definitiva, aquest any ens ha demostrat la importància i la eficàcia de les mobilitzacions populars àmplies i enfrontades als interessos de l’estat. També, però, s’ha vist més que mai la necessitat de vehicular un bloc polític que pugui esdevenir l’eina de canvi que el nostre poble necessita. Davant els cants de sirena del nacionalisme autonomista o d’una esquerra espanyolista que no reconeix la nostra realitat nacional, la Unitat Popular com a eina de canvi i transformació real, com a eina de ruptura.

L’Esquerra Independentista de Mallorca, com cada any, reafirmam el nostre compromís a impuslar i participar la lluita des de tots els fronts per caminar cap a la independència dels Països Catalans i la construcció del socialisme feminista. Ja sigui davant acomiadaments a una empresa, els assassinats masclistes que enguany s’han eduït les vides de tres mallorquines, la destrucció d’un altre espai natural, les operacions policials contra el jovent lluitador, els atacs del feixisme espanyolista…davant qualsevol agressió de qualsevol tipus d’agressió, hi serem.

Avui com ahir, la victòria del nostre poble, tant a Mallorca com a la resta dels Països Catalans, passa per construir el nostre propi camí. Un camí que no pot passar pel marc legal dels estats espanyol i francès, sinó que implica practicar la desobediència en tots els àmbits. Només així podrem avançar cap a la plena sobirania, construcció del socialisme i la destrucció del patriarcat.

Desobeïm per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes!

ACTES POLÍTICS

Divendres 26 de desembre – Manacor

17,30 Espai Na Camela

Taula Rodona sobre la diada de Mallorca

Concert amb Roger Pistoia

Dilluns 29 de desembre – Alcúdia

19h Casa de la Cultura

Acte Polític d’Endavant

Dimarts 30 de desembre – Palma

12 h Plaça del Tub – Acte polític, dinar i concert acústic

18h Passeig del Born – MANIFESTACIÓ