De la indestriabilitat de les lluites

Butlletí andreuenc n. 19 (2a època) – Setembre 2023

De la indestriabilitat de les lluites

Dels Països Catalans al Sahel. De l’alliberament nacional al dret al propi cos. Setembre és un recordatori per gota malaia del triple alliberament pel qual lluitem. Cada dia.

La Diada Nacional de l’Onze de Setembre va marcar, com sempre, l’inici d’un curs polític que no s’ha deturat mai, però. A Sant Andreu, l’Esquerra Independentista del poble ens vam organitzar altre cop per donar a conèixer la proposta política que fem a la nostra classe per a poder millorar les nostres condicions de vida pel camí de l’únic que ens ho pot garantir: uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes.

La plaça de les Palmeres va acollir l’explicació de la proposta nacional d’enguany: «Som un poble que lluita, som Països Catalans». Organitzat per Arran, la CUP, Endavant, el SEPC i el Casal Independentista El Noi Baliarda, va tenir lloc el dissabte 9 de setembre.

Arran es va encarregar d’agitar els carrers de Barcelona el matí de l’Onze amb el seu lema d’enguany: «guanyem la història, fem fora el feixisme». I just després, tenia lloc el clàssic acte d’homenatge a Gustau Muñoz, assassinat per les forces d’ocupació espanyoles fa 45 anys. Durant tot el dia, l’Esquerra Independentista hi vam celebrar actes de commemoració i lluita, perquè, com vam dir Endavant, tenim clar que el combat continua: Independència per canviar-ho tot! Al matí, la manifestació juvenil va recórrer els carrers de Ciutat Vella mentre que, a la tarda, la manifestació nacional va fer el clàssic recorregut pels carrers de Barcelona. I l’endemà, vam seguir la lluita, perquè som el poble que no claudica davant la reforma, el que hem renascut de les nostres cendres: som un poble que lluita, som Països Catalans!.

De l’alliberament nacional a l’internacionalisme: el dia 21, contra la UE, l’OTAN i contra tot imperialisme, també al Sahel, com vam denunciar el dia 23. Ens vam mobilitzar contra l’Europa fortalesa i l’Europa criminal: que ens identifiquin per fer-ho vol dir que els molesta que els assenyalem com a culpables. I parlant de policies i identificacions: el Casal Independentista El Noi Baliarda s’ha sumat a la iniciativa de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans per declarar persones non grates els agents de la policia espanyola infiltrats.

Aquests Països Catalans que lluitem cada dia ho fem també, per exemple, contra els fons voltors que ens deixen sense sostre. Per això, ens vam sumar a les mobilitzacions contra la trobada d’especuladors de The District. Els vam deixar clar que no són benvinguts. Com sempre, la policia va actuar com a exèrcit al servei del capital i d’entre tota la repressió exercida va detenir una periodista tot i anar degudament acreditada: fou agredida, detinguda i encausada.

I, si d’algun color es tenyeix aquest final de setembre, és de lila combatiu. D’una banda, perquè vindiquem el 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l’avortament. La línia és ben clara i nítida: els nostres cossos, la nostra decisió! Per això, el mateix dia ens vam manifestar per reclamar un avortament lliure, gratuït i segur. I ho fem enmig d’un vomitiu mes especialment sagnant en violència contra les dones: 5 dones assassinades pel simple fet de ser-ho. Els feminicidis continuen sent una insofrible xacra als Països Catalans.

Això no fa altra cosa que sumar motius i arguments a la Trobada de Feministes Anticapitalistes dels Països Catalans que té lloc a Amposta. Una jornada de formació i debat, oberta a dones i identitats dissidents, que ens ha de servir per abordar reptes i potencialitats del feminisme anticapitalista. Perquè ens hi va la vida!

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Setembre 2023. Assemblea local d’Endavant (OSAN) Sant Andreu

santandreu@endavant.org | www.twitter.com/endavantstap | http://www.endavant.org

Compartir: