Contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina

Els que justifiquen els crims de guerra han denunciat 9 activistes, entre les quals una militant d’Endavant, per expressar la seva solidaritat amb Palestina i denunciar la presència, l’agost de 2015, al festival de música Rototom d’un artista israelià que defensa de forma sistemàtica els crims de guerra comesos als territoris ocupats. La denúncia és per un “delicte d’odi”.

L’acusació d’antisemitisme contra qualsevol crítica a l’acció colonial de l’estat d’Israel a Palestina era fins ara una utilització barroera i lamentable de la memòria dels jueus perseguits durant segles i massacrats pel feixisme a Europa. Ara es pot convertir, a més, en una amenaça judicial, ja que la denúncia obre la porta a l’ús de l’article 510 del codi penal contra activistes dels drets humans.

Les acusacions d’antisemitisme per part del “Comité Legal para la Lucha contra la Discriminación” esdevenen encara més grotesques davant del fet que l’advocat dels denunciants ha defensat en altres judicis a integrants de grups violents neonazis.

Tot això forma part de l’estratègia d’una part de la ultradreta europea i el sionisme per a equiparar els delictes d’odi a les lluites pels drets humans amb l’objectiu de posar fre al creixent èxit del BDS i d’obrir un nou flanc repressiu contra els moviments revolucionaris.

Davant d’aquest atac, cal desemmascarar els interessos que s’hi amaguen al darrera i fer sentir ben fort la nostra solidaritat.

 

Més informació:

Comunicat de la campanya de suport

JUNTS, associació catalana de jueus i palestins, expressa la seva solidaritat amb els encausats

DIRECTA: Denuncien 9 activistes per demanar al Rototom que no contractés Matisyahu

DIRECTA: L’advocat de Lorenzo Sanz i Gescartera, al darrera de la denúncia contra les activistes del BDS

L’ACCENT: Ofensiva sionista contra els drets humans

L’ACCENT: El BDS en el punt de mira d’Israel