Comunicat de l'Esquerra Independentista davant la detenció de persones relacionades amb CDR

Aquest dimarts 10 d’abril i fins al moment, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han detingut a un total de 8 persones relacionades amb els Comitès de Defensa de la República. Davant d’aquests fets i davant la possibilitat de més detencions:
En primer lloc, des de les organitzacions de l’Esquerra Independentista volem mostrar tota la nostra solidaritat amb els CDRs i amb la seva acció política reivindicativa, en forma de desobediència i resistència civil activa i no violenta, que assenyala el conflicte democràtic i la vulneració sistemàtica de drets civils i drets polítics a Catalunya.
En segon lloc, denunciem la persecució política per part de l’estat espanyol a tot el moviment independentista i la campanya de criminalització dels CDRs per part de mitjans de comunicació, partits polítics, cossos policials i poder judicial del règim. Aquesta campanya pretén construir un relat de “falsa violència” que mai ha existit per tal de poder legitimar la repressió cap a l’autoorganització popular i cap al conjunt del moviment republicà.
En tercer, denunciem la repressió i la violència institucional i ens posicionem a favor de la llibertat d’expressió i a favor de la voluntat popular d’exercir el dret a l’autodeterminació i de construir un país millor, des de baix i per a totes. És amb l’organització i la desobediència que hem avançat i podrem seguir avançant a l’hora de materialitzat el dret a l’autodeterminació al Principat i arreu dels Països Catalans.
Finalment, ens sumem a totes les mobilitzacions convocades avui des dels Comitès de Defensa de la República d’arreu del Principat.

Compartir: