Només si lluitem en català per una vida digna, la vida digna serà en català

Només si lluitem en català per una vida digna, la vida digna serà en català

Amb totes les lletres de la nostra llengua, escrivim la nostra lluita diària. I ho fem, també, amb tots els accents, riqueses i varietats del català.

Tenim tantes paraules que doten de contingut la nostra lluita com possibilitats i necessitats de desenvolupar-la en català. Perquè serà, només així, com podrem construir una vida digna en català. No hi ha dreceres en altres llengües, ni hi ha jerarquies en drets socials i materials. La nostra qualitat de vida també s’omple i creix amb els drets lingüístics, els que ens permeten relacionar-nos en la llengua pròpia i compartir-la amb qui en té una altra, per formar part del mateix projecte, per cohesionar-nos com a classe, per ser poble.

La llengua catalana és l’eix vertebrador dels Països Catalans: uneix els parlants de diferents territoris, tota una comunitat lingüística. És en aquest sentit que la llengua té un paper que relliga el projecte compartit de nord a sud, i, lluny de ser un element abstracte, intervé en el dia a dia des de la interacció i la relació, com a base de cohesió i participació, partint d’una cultura i una comunitat. I, per això, és objecte d’atacs de tota mena per part dels estats espanyol i francès, i dels seus tentacles. Per això, també, la defensa del català no és una idea romàntica o deslligada de la nostra realitat material, sinó una punta de llança contra els projectes capitalistes que aquests dos estats i la UE representen.

Només en català podrem esberlar aquestes estructures jurídiques del capitalisme patriarcal. Només en català podrem construir un vehicle de cohesió de la classe treballadora, també contra el racisme i els discursos identitaris i feixistes. És en català que podem desenvolupar un potencial antifeixista i antiracista, un potencial revolucionari per a l’emancipació social i de classe del nostre poble.

Als Països Catalans, per viure plenament en català, tota la lluita la volem fer i estendre #EnCatalà.

Sempre, arreu i amb tothom, compartim la llengua, unim la classe!

Us podeu descarregar el cartell en bona qualitat en aquest enllaç.

Recupera aquí el fil de vídeos amb totes les lletres i paraules!

Visita la pàgina principal de la campanya nacional Als Països Catalans, en català!

Compartir: