Amb orgull, defensem la terra, defensem el Jardí!

Butlletí andreuenc n. 17 (2a època) – Juny 2023

Amb orgull, defensem la terra, defensem el Jardí!

Llaurar-nos el futur és una lluita diària a tots els fronts. I perquè poguem viure, hem de poder ser i estimar lliurament com vulguem fer-ho i hem de poder viure a la nostra terra i als nostres barris i pobles. La creació d’espais populars que confrontin el capitalisme és una condició indispensable.

La defensa de la terra als Països Catalans va tenir una doble cita aquest mes de juny. El dissabte 10, a Gelida, i el diumenge 18, a Tarragona. A Gelida, per a coordinar lluites ecologistes i en defensa del territori sota l’única alternativa possible, l’anticapitalisme, i amb l’únic marc emancipador, els Països Catalans. I milers de persones vam cridar-ho ben fort a Tarragona perquè dir no al Hard Rock és dir sí a un futur autocentrat i sostenible tant amb el territori com amb la gent que l’habitem i que hi volem seguir vivint i no precàriament. Llaurem-nos el futur!

A Sant Andreu, la defensa de la terra passa, entre d’altres, per espais com el Jardí de la Julieta: plantant cara a l’especulació i fomentant l’autoorganització popular, tot sempre en clau anticapitalista. Dimecres 28 vam plantar cara als Mossos d’Esquadra però no vam aconseguir evitar-ne el desallotjament. Tanmateix, la lluita continua i l’endemà ho vam demostrar amb una manifestació pels carrers de Sant Andreu. I és que el fet que l’habitatge sigui una mercaderia ens deixa completament vulnerables a la classe treballadora.

Una lluita per la terra i contra l’especulació que fem amb orgull. Més enllà de les coincidències del calendari, la lluita per l’alliberament LGBTI és una unió de la diversitat de la nostra classe, més necesària que mai tamé a l’hora de plantar cara a les múltiples agressions que patim: a l’augment de les agressions LGBTIfòbiques cal sumar-hi els atacs contra els nostres drets laborals, socials i nacionals que patim tota la classe treballadora dels Països Catalans. L’orgull és lluitar juntes!

No debades, així ho analitzem com a organització en la valoració de les passades eleccions municipals del 28M. «Els reptes de les revolucionàries catalanes són immensos i des d’Endavant i el conjunt de l’Esquerra Independentista volem afrontar aquests reptes compartint anàlisis i reflexions com aquests. (…) Perquè ja sabem que avançar és l’única manera de no retrocedir!»

I només podrem avançar teixint i reteixint aliances i projectes antagonistes. A l’Eixample, amb les companyes d’Endavant Barcelonès vam parlar de ‘El jardí dels límits: sembrant la llavor per un futur ecosocialista‘. I parlant de jardins i d’aliances, el Casal Independentista El Noi Baliarda i el Jarí de la Julieta van organitzar una sortida i taller de ratafia conjuntament. Ben aviat en veurem i tastarem els resultats! I més activitats de locals i aliances al poble. Del 16 al 18 de juny, l’Ateneu l’Harmonia va organitzar les Festes de la Primavera. Les companyes d’Arran hi van fer activitats per al jovent!

Aquell cap de setmana, abans d’anar a Tarragona a defensar la terra, vam anar a Ripoll a defensar-nos d’un altre mal que cal eradicar: el feixisme i el racisme. No podem deixar avançar ni un mil·límetre cap discurs d’odi, s’embolcalli amb la bandera que s’embolcalli. Els Països Catalans només podran ser antifeixistes!

Feixisme i racisme són algunes de les coses a cremar a la foguera de Sant Joan. I també el masclisme: dos nous assassinats masclistes aquest mes de juny ens recorden que els feminicidis continuen sent una insofrible xacra als Països Catalans. A la nostra foguera hi cremarem totes les explotacions i opressions que van de la mà del capitalisme; a la nostra terra, ens volem vives, lliures i amb vides dignes!

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Juny 2023. Assemblea local d’Endavant (OSAN) Sant Andreu

santandreu@endavant.org | www.twitter.com/endavantstap | http://www.endavant.org

Compartir: