[Onda] Endavant – la Plana Baixa, davant la instal·lació d’Amazon en la comarca.

La notícia de l’arribada d’Amazon a Onda mitjançant l’establiment d’una planta logística de la multinacional nord-americana en un dels polígons industrials de la localitat de la Plana Baixa ha provocat una gran expectació entre la classe treballadora de la comarca, ja que la informació va vindre acompanyada de l’anunci de 1.000 llocs de treball. Tota … Continua llegint «[Onda] Endavant – la Plana Baixa, davant la instal·lació d’Amazon en la comarca.»

Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure

Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure La pandèmia de la Covid-19 ha fet evident que el capitalisme és incompatible amb la vida. En un moment en el qual era necessari dur a terme mesures valentes per tal que la factura social no recaigués en les treballadores, el règim … Continua llegint «Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure»

Violència masclista i precarietat capitalista: les pandèmies amb rostre de dona

  La pandèmia sanitària de la Covid-19 s’està estenent a una velocitat vertiginosa. I de la mà d’aquesta pandèmia, s’està expandint també una de les xacres més persistents i cruents de la nostra societat: la de la violència masclista i totes les desigualtats de gènere sobre les quals s’assenta aquesta violència. *Ampliacaió de l’article de … Continua llegint «Violència masclista i precarietat capitalista: les pandèmies amb rostre de dona»

[Presentació] Hi ha una altra manera de viure

PRESENTACIÓ: “Hi ha una altra manera de viure” La crisi sanitària de la Covid-19 ha empitjorat les condicions que estem arrossegant des del 2008. La precarietat creix dia rere dia i les dades sobre rebrots ens generen una situació d’incertesa total. Els dubtes són molts: què serà de la nostra economia, que beu del turisme … Continua llegint «[Presentació] Hi ha una altra manera de viure»

La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!

Comunicat d’Endavant OSAN: “La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!” Durant aquest mes de juliol, les dues principals institucions de l’estat espanyol estan de visita als Països Catalans. Tant el cap d’estat, Felip VI rei d’Espanya, com el president del Govern, Pedro Sánchez, estan fent visites arreu del país. El context d’aquestes … Continua llegint «La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!»

No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi!

Manifest de l’Esquerra Independentista per al 28 de juny; Diada per l’Alliberament Sexual i de Gènere No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi! Diumenge arriba el 28 de juny després d’uns mesos protagonitzats per una crisi sanitària, però també social i econòmica, amb conseqüències nefastes per a la classe treballadora. Com … Continua llegint «No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi!»

La independència és la clau per obrir la porta del canvi social

  La independència és la clau per obrir la porta del canvi social La gestió de la Covid-19 fa més patent que mai que el règim borbònic del 78, i per extensió les autonomies, són incapaces de posar sobre la taula una sortida social de la crisi epidèmica i la crisi social que se’n deriva. … Continua llegint «La independència és la clau per obrir la porta del canvi social»

Prenguem la iniciativa. Endavant amb la Unitat Popular

Plantejament estratègic d’Endavant OSAN en el context actual: Prenguem la iniciativa Endavant amb la Unitat Popular   Les múltiples crisis derivades de la pandèmia provocada per la COVID-19 han posat en relleu els interessos contraposats entre la classe treballadora i la resta de les classes populars, que som la majoria de la població, i els … Continua llegint «Prenguem la iniciativa. Endavant amb la Unitat Popular»

Recuperem els carrers! Vida abans que capital

Recuperem els carrers! Vida abans que capital Després de setmanes de crisi sanitària per la COVID-19, apareix amb cada vegada més duresa la crisi econòmica i social que el capitalisme arrossegava des de fa mesos, i que amb l’efecte del coronavirus serà més profunda i accelerada del que podia semblar. Durant aquestes setmanes, els governs … Continua llegint «Recuperem els carrers! Vida abans que capital»

Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada

Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada Una vegada més, s’evidencia que als Països Catalans hi ha una contradicció entre la pugna dels governs autonòmics amb l’espanyol i la sobirania real de la classe treballadora, entesa com la possibilitat de construir una societat que prioritze la vida per damunt … Continua llegint «Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada»

Ni pactes d’estat, ni pau social! Contra la reconstrucció del règim: organitzem-nos per canviar-ho tot!

Ni pactes d’estat, ni pau social Contra la reconstrucció del règim Organitzem-nos per canviar-ho tot   Enmig d’una crisi sanitària causada pel virus Covid-19 que ha causat la mort de milers de persones, sovint les persones més vulnerables de la nostra societat per la seua avançada edat i per les condicions de pobresa en les … Continua llegint «Ni pactes d’estat, ni pau social! Contra la reconstrucció del règim: organitzem-nos per canviar-ho tot!»

#COVID19 Contra la violència obstètrica

Contra la violència obstètrica: en temps de propagació de pandèmia del coronavirus també lluitem per una atenció als parts respectada! Les recomanacions de l’OMS en el moment actual de propagació de la malaltia COVID-19 no han canviat respecte a les que havia anat promovent en condicions d’absència de pandèmia. Segueixen preveient que el tipus de … Continua llegint «#COVID19 Contra la violència obstètrica»

A Alacant en valencià! Aturem l’ofensiva espanyolista

POSICIONAMENT D’ENDAVANT CONTRA L’ATAC AL VALENCIÀ A ALACANT Aquest dijous 28 de setembre l’espanyolisme més desacomplexat tornarà a la càrrega a la ciutat d’Alacant, on la formació ultra Vox portarà al ple municipal, per quarta vegada en tres anys, la petició perquè s’inste les Corts Valencianes a excloure la ciutat de l’àrea de predomini lingüístic … Continua llegint «A Alacant en valencià! Aturem l’ofensiva espanyolista»

El futur és nostre, no de la Unió Europea

La classe treballadora portem anys pagant les conseqüències de les polítiques socials i econòmiques dictades des dels despatxos de la UE. Retallades en serveis socials, pagament d’un deute del que no som responsables, rebaixes dels drets laborals, especulació urbanística, desindustrialització i turistització del sud, treball precari i atur… Són només algunes d’aquestes; durant l’últim any s’han afegit l’augment … Continua llegint «El futur és nostre, no de la Unió Europea»

L’Esquerra Independentista del Camp proposa diversos actes per a commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre

“Som un poble que lluita, som Països Catalans” és el lema d’enguany L’Esquerra Independentista del Camp (EIC) prepara la Diada de Catalunya de l’Onze de Setembre d’enguany amb un clar objectiu: la construcció de Països Catalans sobirans, socialistes i feministes. Sota el lema “Som un poble que lluita, som Països Catalans”, l’EIC convida a participar … Continua llegint «L’Esquerra Independentista del Camp proposa diversos actes per a commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre»

11S | Som un poble que lluita, som Països Catalans

Manifest de l’Esquerra Independentista amb motiu de l’11S, Diada Nacional de Catalunya La realitat que ens toca viure sota la dominació dels estats espanyol i francès és la de pagar els plats trencats de la crisi del sistema. Mentre els beneficis de les grans corporacions i monopolis no paren de créixer, la nostra realitat és … Continua llegint «11S | Som un poble que lluita, som Països Catalans»

Fora França i l’OTAN de l’Àfrica i dels Països Catalans

L’Esquerra Independentista rebutgem l’amenaça d’intervenció militar de l’estat francès al Níger i les sancions econòmiques imposades per la UE. Des de la solidaritat internacionalista i el rebuig a l’imperialisme volem expressar les següents consideracions: La intervenció militar francesa dins de l’ofensiva militar de l’OTAN a escala global no té cap altre interès a part de derrocar … Continua llegint «Fora França i l’OTAN de l’Àfrica i dels Països Catalans»