8.000 persones es manifesten a Barcelona contra la reforma laboral, les retallades i el pacte social

La manifestació convocada aquest diumenge a Barcelona ha aplegat milers de persones, que han mostrat el seu rebuig a la reforma laboral del govern espanyol, la seva oposició a les retallades, tant del govern de l'estat com l'autonòmic, així com la seva crítica al paper passiu i còmplice dels sindicats majoritaris espanyols CCOO i UGT. Un dels clams més repetits ha estat a favor de la convocatòria d'una vaga general.

19fbcn   

 

La marxa, que ha començat a quarts de dotze a la plaça Catalunya, ha pujat pel carrer Roger de Llúria. En passar per la delegació del Govern s'han llençat ous i pintura, igual que a la seu nacional de Convergència del carrer Còrsega, assenyalant-los com a responsables de la reforma laboral i les retallades antisocials respectivament.

La mobilització havia estat convocada per usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l'esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu, com la CGT, IAC, CNT, i diverses assemblees de barris i col·lectius en defensa dels serveis públics i moviments veïnals.

La marxa ha acabat a la seu de Convergència on s'ha desconvocat donant per acabada la protesta.

L'èxit de la convocatòria mostra la possibilitat i necessitat d'articular mobilitzacions combatives i massives en defensa dels drets socials i laborals, des de la crítica al sistema capitalista, acumulant forces des del conjunt de l'esquerra transformadora i els moviments populars dels Països Catalans, al marge de les centrals sindicals majoritàries espanyoles que han demostrat la seva submissió i incapacitat de defensar els drets dels i les treballadores catalanes.

  19fbcn

  19f bcn

Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Barcelona, 19 de febrer de 2012.

Compartir: