Xerrada 'Turquia, Estat d'excepció', al Casal Popular Independentista de Banyoles

Avui, Turquia torna a estar en boca de tothom. Els esdeveniments polítics en aquest país han estat frenètics els últims anys: cops d’Estat fallits, crisi de refugiats, absolutisme i assassinats de les minories ètniques són conceptes que han estat directament relacionats amb l’Estat turc.

Però, sabem exactament què està passant a Turquia? Més enllà del que veiem de forma sintètica a la TV, coneixem quines són les raons de fons del que està passant?

Per saber-ne més i sobretot per saber-ho millor, des de diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany hem organitzat una xerrada que ens permeti entendre millor l’actualitat política turca. El proper divendres 26 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Popular Independentista comptarem amb Baybars Kulebi i Zekine Turkeri.

Baybars Kulebi és un activista turc resident a Barcelona. Ha treballat en diferents projectes d’economia social i també ha estudiat a fons la guerra de baixa intensitat que es viu a Turquia des del 2014.

Zekine Turkeri és una periodista kurda que viu i treballa a Istanbul. Treballava a la cadena de televisió IMC fins que va ser clausurada per el govern d’Erdogan, que considerava que era una amenaça per la seguretat nacional. També és autora del llibre Un verano Kurdo. Historias de resistencia al ISIS, la ocupación y el exilio.

Des de les organitzacions que muntem aquest acte pensem que poder conversar amb dues persones que coneixen de primera mà la situació és una oportunitat única. Per això, us esperem el divendres 26 a les 2/4 de 8 del vespre al Casal!

18556775_859379357542455_3796596155743301792_o

Compartir: