[Sant Andreu] Butlletí n. 57 – Victòria momentània en la lluita contínua

Butlletí andreuenc n. 57 – Juliol 2016

Victòria momentània en la lluita contínua

Juliol d’alts i baixos, de xafogors i xàfecs, de somriures dibuixats… i de trencats. Guanyem una petita batalla per començar-ne una de nova.

El mes l’iniciàvem fora del poble, a Cardedeu. De la mà de l’organització juvenil de l’esquerra independentista, Arran, aquest poble del Vallès Oriental acollia per primer cop el Rebrot, l’aplec del jovent de l’esquerra independentista. Actes polítics, concerts, xerrades i dinars populars solidaris amb la lluita de la classe treballadora marcaven l’agenda del jovent que lluita per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans.

L’aplec tenia lloc entre l’1 i el 2 de juliol, però això no va impedir que un bus baixés a Barcelona per participar, com tanta altra gent, a la manifestació a favor de l’alliberament LGTBI. La diada, marcada al calendari anual per al 28 de juny, enguany celebrava la mobilització dissabte 2 de juliol. Endavant (OSAN) hi fèiem presència política per compromís, consciència i responsabilitat. A més, aprofitàvem per recaptar diners solidaris per les Feministes encausades de Palma, que seran jutjades a finals de setembre per defensar el dret al propi cos -irònicament, just l’endemà del dia per la despenalització de l’avortament, el 28 de setembre-. A la manifestació, vam vendre xapes i bosses amb la ja famosa imatge de les dues ‘mares de Déu’, la Moreneta i la Gepereduta, besant-se, com a símbol de l’amor lliure contra tota opressió eclesiàstica. Perquè ho tenim clar, estima com vulguis!

Dos dies després, el millor dilluns per començar qualsevol setmana: tres mesos després del judici, rebíem la sentència pels vaguistes Roger i Mercader, del 29M de Sant Andreu, i era absolutòria! Malgrat que el mateix dia del judici ja havia caigut la sol·licitud de les màximes penes per al nostre militant, en Roger, a qui demanaven 6 anys de presó, restava encara una petició de pena d’un any de presó per a en Mercader i una multa de 300€ per a en Roger. A més, calia desmuntar la versió policíaca i la jutgessa ho va certificar: en sentència queda escrit que ambdós van fer vaga, cosa de la qual n’estan ben orgullosos i tornarien a fer, i que cap agent de la Guàrdia Urbana podia inculpar-los de res. Fet i fet, els seus testimonis van ser del tot ridículs i esperpèntics.

Així doncs, amb l’alegria de qui pot mantenir el cap ben alt per la dignitat i per haver mantingut sempre com a premissa bàsica el dret a vaga, el Grup de Suport 29M ens va convocar per a la celebració. El divendres 15 de juliol, un brindis a Sant Andreu posava punt i final a un episodi dantesc que ha durat més de quatre anys.

Però no podem abaixar la guàrdia, i és que entre notificació de la sentència i celebració per l’absolució, ens vam assabentar d’una nova petició fiscal, aquesta encara més desproporcionada: a 27 persones els demanen més de 300 anys de presó per lluitar per la universitat pública, l’any 2013. entre les encausades, diverses companyes d’Endavant (OSAN) o de Sant Andreu. Per donar suport a totes 27, vam participar el dijous 7 de juliol de la roda de premsa que la campanya Som 27 i més va fer a l’edifici central de la Universitat de Barcelona.

Entremig, les lluites del dia a dia continuen. Així, el Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi va realitzar una guàrdia extraordinària el dilluns 18 de juliol. Aquesta guàrdia forma part del calendari traçat per obrir-ne el replantejament i reformulació del PTAC al poble de Sant Andreu. És una decisió de l’assemblea oberta, que publicat també les principals mesures de canvi i millora que s’hi van comentar i habilitat, al mateix temps, un formulari per participar-hi des de la distància.

Precisament, aquell dia, 18 de juliol, feia 80 anys del cop d’Estat feixista que va alçar-se per frenar la revolució que tenia lloc, especialment, arreu del Principat. L’endemà, 19 de juliol del 1936, milicianes antifeixistes i anticapitalistes frenaven el cop assaltant les casernes militars de Sant Andreu, on encara romanen els legionarios. Siguem dignes hereves de les lluitadores que ens han precedit i plantem cara al feixisme, totes juntes, a totes els nivells, amb tots els mitjans!

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Juliol 2016. Assemblea d’Endavant (OSAN) Sant Andreu

endavantstandreu@gmail.com | http://www.endavant.org

Compartir: