[Sant Andreu] Butlletí n. 53 – Per tenir sostre i treball, un present de lluita!

Butlletí andreuenc n. 53 – Març 2016

Per tenir sostre i treball, un present de lluita!

La impregnació de la lluita feminista que procurem a diari s’accentua sempre encara més el mes de març. Però de la mateixa manera que el 8 de març és cada dia, el mes de març d’enguany se’ns omplia de lluita per una vida digna del primer a l’últim dia, passant, clar, pel dia internacional de les dones treballadores.

Precisament, per una d’aquestes dones treballadores, i lluitadores, la companya Mònica de Banyoles, amb la PAH sortíem al carrer l’1 de març omplint de cartells les seus del Banc Popular al poble. També arreu dels Països Catalans es repetia l’acció. A l’endemà, la mobilització tenia lloc dins d’una d’aquestes seus, amb l’ocupació d’unes oficines a l’Eixample exigint #DacióPerMònica. Hi tornarem els cops que la PAH ens hi convoqui i faci falta fins a guanyar!

Dos dies després, Arran Sant Andreu s’encarregava d’obrir les activitats del 8M al poble, seguint les jornades organitzades conjuntament amb d’altres nuclis d’Arran a Barcelona. A l’endemà, la calçotada de l’Harmonia arribava a la 10a edició amb un èxit d’assistència que va acabar amb la festa al casal Noi Baliarda per tercer any consecutiu.

El 8M enguany arribava amb força a Sant Andreu. El dilluns 7, la ja clàssica i més que consolidada manifestació feminista per a dones, lesbianes i trans recorreria els carrers de Sant Andreu. A l’endemà, érem nosaltres, des de Sant Andreu, qui ens desplaçàvem fins a Barcelona per participar de la manifestació en motiu del dia internacional de les dones treballadores, en el bloc de l’Esquerra Independentista del Barcelonès.

Enguany, des d’Endavant (OSAN) volem desenvolupar la lluita estrictament feminista i de classe més enllà de la data del 8M. Així, a Sant Andreu, el divendres 11 de març presentàvem el llibret Dones i crisi, emmarcat en la campanya Mai més explotades, mai més silenciades. El casal Noi Baliarda acollia la presentació del llibret i la taula rodona realitzada amb companyes de la PAICAM i de l’Associació de Cuidadores de Gràcia. El mateix dia, Arran Sant Andreu i la COS Barcelonès feien agitació cridant al boicot a Mc Donald’s.

La següent setmana, dues concentracions posaven damunt la taula les tragèdies diàries del nostre món. Dilluns 14, per denunciar, un cop més, que no els assassinats de dones pel fet de ser-ho són feminicidis i que hem d’aturar aquest degoteig macabre, tolerat i fomentat pel sistema patriarco-capitalista. I dimecres 16, la plaça Orfila acollia el crit de ‘Benvingudes refugiades’, denunciant l’acord racista i xenòfob que signarien l’endemà la UE i Turquia, fet pel que al també sortiríem el carrer el dissabte 19. Contra l’Europa fortalesa, internacionalisme i solidaritat de classe, cap persona és il·legal!

En plena setmana santa escolar, aprofitàvem per fer públic el retorn dels debats de les jornades sobre el poder popular que vam organitzar l’octubre passat. Les jornades, que van tenir lloc a l’Harmonia, van acollir prop de 200 persones en diferents debats temàtics.

Just a l’endemà, el Grup de Suport 29M donava el tret de sortida a la segona campanya de cara al judici per al Roger i al Mercader. Prop de deu mesos després, els dos vaguistes andreuencs eren citats de nou a judici i sense cap novetat en l’expedient. Així, amb un clar i contundent Tornem a judici, seguim la lluita, el Grup de Suport llançava la campanya que saltaria a les xarxes el dia 22 amb l’etiqueta #RogeriMercaderAbsolució.

Una setmana després, i coincidint amb els quatre anys de la vaga, el dimarts 29M el Grup de Suport feia una roda de premsa davant l’Audiència Provincial. La denúncia era clara: vaguistes acusant fiscalia i policia per aplicar penes de banqueta intentant atemorir les lluitadores. El dijous 31, una segona campanya per xarxes recordava que #TornaremALaVaga i convocava a les concentracions solidàries del divendres 1 i del dimarts 5, dia del judici.

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Març 2016. Assemblea de Sant Andreu d’Endavant (OSAN)

endavantstandreu@gmail.com | http://www.endavant.org

Compartir: