Que cremi la monarquia!

Després de rebre la sentència del Tribunal Europeus de Drets Humans, en què condemna  l’Estat Espanyol per haver reprimit la crema de fotografies del rei, encarem el moment present
responent a la pregunta, i ara què?
Cremar fotografies de la família reial, en públic, amb fotografies grans, petites, amb  foc real o simulat, encaputxats o a cara descoberta, sigui com sigui no és delicte. No  ho podia ser i ara, a més, tenim una sentència que obligarà a tots els jutges espanyols  a empassar-se l’orgull i haver d’arxivar o absoldre totes les persones que siguin  encausades pel denominat delicte d’injúries a la Corona.
Més. Cau també la persecució al delicte d’ultratge a Espanya. És a dir, s’esdevé a la  pràctica la impossibilitat de castigar aquells qui cremin banderes espanyoles o altres  símbols que han estat, per la referida sentència, assimilats tots ells per la  representativitat major i superior que ostenta la Casa Reial.
De res serviran la manipulació informativa d’agències com EFE, EP o mitjans del Grup  Godó. No és veritat que Europa recrimini l’Estat per haver castigat de manera  desproporcionada amb penes de presó, que foren substituïdes per multes. Sinó que Europa recrimina l’Estat per castigar, independentment de cap consideració de proporcionalitat, un clar acte de llibertat d’expressió i de crítica política.
Tampoc tenen sentit intents, d’oportunisme partidista, fets per algunes formacions polítiques i socials d’instar l’Estat a modificar les seves lleis per adequar l’ordenament jurídic espanyol als mínims democràtics exigibles en un país del segle XXI. No estem on som, amb el conflicte que vivim, per anar encara demanant que l’opressor revisi la seva agressivitat. No demanem que modifiqui el seu marc normatiu. Som i hem de seguir sent la desobediència que desborda el seu ordenament, que ja no té legitimitat i d’aquí poc tampoc tindrà aplicabilitat. No supliquem drets. Els exercim.
La monarquia espanyola ha de seguir cremant. Perquè ella ens crema a diari a totes nosaltres. Perquè xucla 50 milions d’euros anuals de les arques públiques; combina escàndols sexuals amb negocis amb traficants d’armes; i justifica la repressió contra qui només pretén exercir pacíficament la democràcia. Acumula raons de sobres per a ser cremada políticament i pública. Per tot arreu. Ahir, avui i demà.
Amb l’inici de les Falles, i per tot els motius exposats, l’Esquerra Independentista insta a fer prevaldre els nostres drets, a la llibertat d’expressió i a la materialització de la República. I ho farem cremant fotografies de la família reial com a millor manera de fer-nos respectar, de denunciar les mancances democràtiques d’un Estat fallit i que comencem poc a poc a superar.
Al teu poble, barri, ciutat… Organitza’t i crema’l!
Jo també cremo la Corona!
València, Països Catalans, 15 de març de 2018
IMG-20180316-WA0012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Compartir: