[Poblenou] Crònica de la jornada "Estat culpable! CIU còmplice! Panoràmica de la lluita antirepressiva als Països Catalans"

En data 28 de març l’Esquerra Independentista del Poblenou (Arran Poblenou, Endavant Poblenou-Clot, Ateneu Popular Octubre i CUP St. Martí) celebra a l’Ateneu La Flor de Maig, recentment d’enhorabona, la Jornada L’Estat culpable! CIU còmplice! Per denunciar el cas dels 7 independentistes que van ser encausats l’11 de Setembre de 2013 i que han hagut d’anar a declarar a Madrid, al Tribunal d’excepció que és l’Audiència Nacional. Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles.
L’acte començà amb la xerrada “Panoràmica de la lluita antirepressiva als Països Catalans”, en la que en Jordi Garcia, veí del Poblenou i un dels 7 encausats, explica com va ser retingut pels Mossos juntament amb dues companyes més la vesprada de l’11 de Setembre. Després de no trobar res al camió que conduïa, varen intentar encolomar la possessió de material incendiari a les militants. Davant la inconsistència de l’acusació la policia catalana es va retirar. Un posterior intent de les represaliades de denunciar a comissaria l’actuació  va topar amb l’oposició del cos policial. A la mateixa nit, quatre independentistes més foren retingudes. Totes set han declarat a l’Audiència Nacional per ultratge a la bandera i a Espanya i enaltiment del terrorisme.
Segons en Ferran d’Alerta Solidària el cas s’emmarca en la política repressiva de la conselleria d’interior contra l’independentisme combatent, seguint el dictat del govern espanyol. Són clars altres casos que està patint l’Esquerra Independentista, com el dels bastoners solidaris, el judici de la Rosa Díez, o l’imminent desallotjament de Can Vies, entre d’altres.
Per acabar l’exposició, en Ferran ens parla sobre Som Força, i com aquesta marca antirepressiva ha de ser una eina per al conjunt dels moviments socials dels Països Catalans.
En el torn de paraules, la vintena de persones assistents adrecen les intervencions cap a altres casos i reflexions sobre el paper de la repressió en la situació “sobiranista actual”. Es parla de la  saturació mediàtica en casos com el de l’ANC-Manos Limpias i com això provoca un ocultament mediàtic del cas dels 7 d’aquest 11 de Setembre passat. La repressió com a eina no tant per empresonar com per atemorir la militància, casos pèssimament muntats per la policia i que es desmunten en els judicis.
Acabada la xerrada, els assistents han pogut recuperar forces amb els pintxos que s’havien preparat, i posteriorment la “cafeta” que ajudarà a sufragar els costos dels viatges dels companys s’ha allargat, gaudint d’una Jornada de solidaritat amb els solidaris.
Perquè si la repressió no s’atura, nosaltres tampoc!
 

som

Compartir: