No pensem col·laborar amb els qui ens volen represaliar! Defensem la República!

NO PENSEM COL·LABORAR AMB ELS QUI ENS VOLEN REPRESALIAR! DEFENSEM LA REPÚBLICA

Avui, 22 de febrer, la Paula, militant d’Endavant, havia estat citada a declarar al Jutjat d’Instrucció 11 de Barcelona com a imputada per haver participat en la Vaga General del passat 8N, per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat. Des d’Alerta solidària i Endavant OSAN manifestem que no anirem a declarar per un cas en el qual, amb l’impuls dels Mossos d’Esquadra, es pretén perseguir i sancionar aquelles persones compromeses amb la defensa de la República i dels legítims i necessaris drets de vaga.

Els fets es remunten al passat 8 de novembre de 2017 quan, en el marc de la Vaga General, milers de persones es varen organitzar per sortir al carrer i defensar la República i els drets més bàsics d’una suposada democràcia. Aquell 8N a l’Eixample, com en tants altres llocs, es produïren mobilitzacions massives. Els Mossos d’Esquadra, com a bons defensors del règim totalitari espanyol, varen realitzar només en aquell piquet més de 70 identificacions, amb actitud violenta, tot arrossegant pel terra a la gent que es manifestaven.

En aquesta actuació dels Mossos d’Esquadra, d’ofici aixecaren un atestat i obriren diligències policials que varen remetre al Jutjat de guàrdia de Barcelona. Entre la molta literatura realitzada pels Mossos d’Esquadra, i amb el vist i plau de l’instructor policial amb TIP 9537, per criminalitzar a les vaguistes, elaboraren un informe policial des de la unitat d’investigació de radicalisme a la xarxa (UIRAX) per criminalitzar els vaguistes i els CDRs, posant com a mostra del radicalisme les piulades amb texts com Defensem la Democràcia o Per la llibertat de les Preses Polítiques, per la República, aturem el país, omplim els carrers.

En el present cas, cal afegir a més a més, que l’agent del cos de Mossos d’Esquadra amb TIP 14188 denuncià a la nostra companya per atemptat a l’autoritat i es persona com acusació particular en la causa.

L’intent de l’Estat espanyol i dels Mossos d’Esquadra de criminalitzar les massives mostres de suport amb les persones represaliades o en la defensa de la República, passa per intentar imposar un relat que dista molt de la realitat, per poder reprimir al poble treballador, i estendre a través de la repressió la por i aturar així aquest moviment.

Des d’Alerta Solidària i Endavant OSAN volem enviar un missatge alt i clar: Ni la criminalització dels Mossos d’Esquadra, clars col·laboracionistes de la repressió de l’estat ocupant, ni la persecució judicial aturaran la nostra determinació de defensar uns Països Catalans socialistes, feministes i independents. Per aquest motiu, no pensem col·laborar amb la suposada justícia de l’Estat espanyol que ens vol callades i temoroses, al contrari, seguirem defensant amb dignitat i determinació els drets del poble treballador català i la seva llibertat.

No pensem col·laborar amb qui ens vol reprimir.
Defensem la República!
Defensem la llibertat!

Barcelona, Països Catalans, 22 de febrer de 2018

Comunicat del CDR de l'Eixample Dret
Comunicat del CDR de l’Eixample Dret

Comunicat d'Endavant (OSAN) i Alerta Solidària
Comunicat d’Endavant (OSAN) i Alerta Solidària

Compartir: